Τον σκότωσε γιατί τον αγαπούσε…

Written by  Φεβ 26, 2016

Η τρίτη επιστροφή του «στρατηγού» Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ από τη στιγμή που άφησε τον «πράσινο» πάγκο το καλοκαίρι του 2012 συνοδεύτηκε από ένα ακόμα «κίτρινο» φύλλο για το «Ζότς» και φυσικά δεν ηταν και η... φαρμακερή για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στο παρκέ το ΟΑΚΑ τα διαπιστευτήρια εκείνα που τον έχουν κάνει μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη και κατάφερε να σπάσει το αήττητο της Φενέρμπαχτσε στο Top-16 μπαίνοντας γερά, όχι μόνο στο κόλπο της πρόκρισης στην 8αδα, αλλά και στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας στα Play-off στο δρόμο για το Final-four.

Με άμυνα που «τσάκιζε» κόκαλα κατάφερε και εγκλώβισε τα ατού των Τούρκων και δεν επέτρεψε στην πολύ καλή φετινή Φενέρμπαχτσε να κάνει το παιχνίδι της και να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό με τα pick 'n roll. Αντίθετα οι «πράσινοι» ηταν εκείνοι που δημιούργησαν καταστάσεις pick 'n roll με αιχμές κυρίως τόσο τον Γκίστ όσο και τον Ουίλιαμς που ξεκίνησε με θετικότατο πρόσημο την Ευρωπαϊκή του περιπέτεια στην Ευρωλίγκα.

Η σχέση Παναθηναϊκού και Ομπράντοβιτς είναι πλέον καρμική που ξεφεύγει από τα όρια της αγάπης, της λατρείας και του σεβασμού.  Ο κόσμος ηταν εκεί και τον αποθέωσε και πάλι και μπορεί να μην άκουσε χθες το …. «Σας αγαπώ παρά πολύ» από τα χείλη του Σέρβου, αλλά η κίνηση που έκανε μπαίνοντας στο ΟΑΚΑ, βάζοντας το χέρι στην κάρδια του σήμαινε πολλά περισσοτερα.

Ο Ομπράντοβιτς είναι δύσκολος άνθρωπος που σπάνια εξωτερικεύει τα αισθήματα του, αλλά όταν το κάνει σημαίνει ότι το νιώθει και το αισθάνεται και για τον κόσμο του «Τριφυλλιού» που είχε κατακλύσει κάθε μικρή και μεγάλη γωνιά του ΟΑΚΑ και νιώθει και αισθάνεται πολλά.

Το ΟΑΚΑ έζησε και πάλι μεγάλες στιγμές και ηταν όλοι εκεί από τον απλό φίλαθλο του Παναθηναϊκού μέχρι τις διοικητικές κεφάλες της ομάδας. Όλοι είχαν έρθει για τον δικό τους Ομπράντοβιτς για να του στείλουν ίσως και ένα μήνυμα ότι εδώ είναι το σπίτι του, κάτι που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά.

Η τρίτη επιστροφή ηταν ιστορική και για ένα ακομα λόγο. Απέναντι από τον Ομπράντοβιτς, στον  πάγκο  του Παναθηναϊκού καθόταν το «πνευματικό» παιδί του, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Είναι γνωστή η σχέση που έχουν μεταξύ τους οι Σέρβοι…. Ίβκοβιτς-Νίκολιτς, Ομπράντοβιτς-Ίβκοβιτς, Τζόρτζεβιτς- Ομπράντοβιτς.

Το ΟΑΚΑ έχει συνδέσει και τους δυο με μεγάλες στιγμές. Μαζί το καλοκαίρι του 1995 κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στην μεγαλύτερη βραδιά του Σάσα Τζόρτζεβιτς με τη φανέλα των «Πλάβι». Οι δυο τους ηταν πάλι 3 χρόνια αργότερα όταν σκαρφάλωσαν στην κορυφή του κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας. Η τύχη και η μοίρα το έφεραν έτσι ώστε πάλι στο ΟΑΚΑ να ζήσουν μια  τρίτη μεγάλη στιγμή, αυτή τη φορά, όμως, προσπαθώντας ο ένας να «πληγώσει» τον άλλον.

Όσοι ήμασταν μέσα νιώσαμε ακριβώς το ίδιο συναίσθημα όπως και πριν δυο χρόνια στην πρώτη επιστροφή του Σέρβου κόουτς. Ίδια ανατριχίλα, ίδια συγκίνηση, ίδια προσμονή μήπως ακούσουμε το πολυπόθητο “ I will be back” με αυτή την βαριά και Σλάβικη προφορά που τον χαρακτηρίζει. Και μπορεί να μην το ακούσαμε, αλλά τον πληγώσαμε. Ο Παναθηναϊκός τον πλήγωσε για μια ακομα φορά γιατί μπορεί να τον αγαπάμε, να τον σεβόμαστε και να τον εκτιμάμε, αλλά στο ΟΑΚΑ μια ομάδα έχουμε και αυτή φοράει πράσινα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.