Καθίζηση στο β’ και ήττα – σοκ για τον ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 30, 2013

Μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί η αναπάντεχη ήττα του ΠΑΟΚ από την Άνκαρα στην Πυλαία για την τρίτη αγωνιστική του Eurocup, αφού ο Δικέφαλος βρέθηκε να κερδίζει με 23 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στη συνέχεια έπαθε ολική καθίζηση και κατάφερε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι.

 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους φτάνοντας πολύ σύντομα σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά (20-10), δείχνοντας πως μπορούν να κάνουν το 3x3 στον έκτο όμιλο του Eurocup. Το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν 31-19 με τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει ένα εξαιρετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή παιχνίδι.

Η καλή εμφάνιση του Δικεφάλου του Βορρά συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μπόγρη να κάνει άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση και την τουρκική ομάδα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Η διαφορά έφτασε στο 17’ στο +23 (44-21), όμως, σε εκείνο το σημείο η Άνκαρα άρχισε να αντιδρά και με ένα σερί 11-2 έκλεισε τη δεύτερη περίοδο με το σκορ στο 48-32.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 4 γρήγορους πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ανεβάζοντας για τελευταία φορά τη διαφορά στο +20 (52-32) και εκεί φάνηκε πως έφυγε από το γήπεδο. Η Άνκαρα έκανε ένα σερί 10-0 μειώνοντας αρχικά σε 52-42, ενώ το απίστευτο συνέβη όταν ο ΠΑΟΚ «τόλμησε» να προηγηθεί με 61-47 στο 28’.

Από το σημείο εκείνο και με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 61-52, η Άνκαρα έκανε ένα απίστευτο σερί 20-0, καταφέρνοντας στο 37’ να προηγηθεί με 61-67 και να μεταφέρει όλο το άγχος στους γηπεδούχους. Ο Μπόγρης ισοφάρισε στο 39’ σε 69-69, η Άνκαρα έκανε ένα σερί 5-0, ο Κούπερ, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν σχεδόν άφαντος ευστόχησε σε τρίποντο, όμως, στην τελευταία επίθεση αστόχησε και δεν κατάφερε να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Η Άνκαρα πήρε τον αγώνα με 75-77 και ο ΠΑΟΚ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να αποσπαστεί στην βαθμολογία του ομίλου. Είναι δύσκολο να βρει κανείς διακριθέντες σε μία αναμέτρηση, η οποία είχε αυτή την εξέλιξη, ωστόσο, αξίζουν να σημειωθούν οι 20 πόντοι του Χαραλαμπίδη και οι 17 του Μπόγρη, που, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν τη νίκη για τον Δικέφαλο.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι. «Συγχαρητήρια στην Άνκαρα που πίστεψε στη νίκη. Της δώσαμε το δικαίωμα και κέρδισε. Είναι μια νέα ομάδα η δική μας, το είχα πει. Θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα και θέλει χρόνο. Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν δικαιολογεί τον τρόπο που χάσαμε. Μας πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ από τα οποία ήρθαν καλάθια. Σκύβουμε το κεφάλι και κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας γιατί ο χρόνος μας πιέζει», δήλωσε.

 Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες μίλησε για το δύσκολο βράδυ που εξελίχθηκε για την ομάδα του.

 «Είναι δύσκολο βράδυ για εμάς. Για έναν αδικαιολόγητο λόγο δεν ήμασταν αποφασιστικοί επιθετικά και αμυντικά. Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν, εμείς οι παίκτες καθαρά έχουμε την ευθύνη. Πρέπει να παίζουμε 40 λεπτά με αποφασιστικότητα και αυτό δεν το κάναμε σήμερα. Συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και έχουμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή», δήλωσε ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ.

 Πλέον, ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμήσει στην κορυφή του ομίλου με την Χιμίκ, την οποία υποδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με την Νιζνί.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.