«Η σκληρή άμυνα έφερε τη νίκη»

Written by  Νοε 02, 2013

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης από την νίκη και την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στάθηκε περισσότερο στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έκαναν την ανατροπή.

 

Ο κ. Πεδουλάκης αναφέρθηκε στο κακό πρόσωπο της ομάδας, ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν και φάνηκε, όπως παραδέχθηκε, πως είχαν παρουσιαστεί από την πολύ καυτή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο.

«Η ομάδα παρουσίασε δύο όψεις. Η μία ήταν του πρώτου ημιχρόνου όπου παρουσιαστήκαμε πολύ σοφτ. Επηρεαστήκαμε από το εχθρικό περιβάλλον, το οποίο θύμιζε ελληνικό ντέρμπι. Ήμασταν χαλαροί και δεν κοντράραμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, αντιδράσαμε. Επιστρατεύσαμε τα παιδιά που είναι περισσότερο μαχητές. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος αλλά και στην παράταση σημειώνοντας μια σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος μίλησε για το στοιχείο που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του για να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη.

«Κρατάμε περισσότερο το ότι δείξαμε χαρακτήρα. Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε ένα σκληρό μάθημα. Σε αυτό το άθλημα πρέπει να έχεις κίνητρο και να αποδεικνύεις πάντα την αξία σου. Αυτό ισχύει για όλους μας. Από τον προπονητή μέχρι τον φροντιστή», πρόσθεσε.

Η άμυνα ήταν κατά τον Μάικ Μπράμο το στοιχείο που οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και στην πολύ μεγάλη νίκη στην παράταση. «Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε σκληρή άμυνα και αυτή ήταν που μας έδωσε μια σημαντική νίκη. Από την καλή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ. Αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε τη νίκη σε μια σκληρή έδρα, η οποία θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια», σημείωσε.

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα για την ευστοχία του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ παραδέχθηκε πως αυτό που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του ήταν η σκληρή άμυνα που έπαιξε στο δεύτερο μέρος. Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του Νίκο Παππά, για τον οποίο είπε πως «Ήρθε από τον πάγκο μας έδωσε ανάσες και βοήθειες, αλλά ήταν συνολικά μια πολύ καλή προσπάθεια. Βγάλαμε δύναμη στο παιχνίδι μας και τελικά κερδίσαμε». Όσον αφορά, τέλος τα συναισθήματά του από την επιστροφή του στην «Χάλα Πιονίρ», ο Τζέιμς Γκιστ πρόσθεσε: «Θυμήθηκα τα ντέρμπι. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις εδώ και αν δεν είσαι συγκεντρωμένος είναι πολύ εύκολο να χάσεις».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.