Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε ο Παναθηναϊκός

Written by  Νοε 08, 2013

Το χειρότερό του πρόσωπο εμφάνισε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα και, παρόλο που προσπάθησε να κάνει μία ακόμα ανατροπή, πληγώθηκε στο τέλος από το τρίποντο του Σίμον, ηττήθηκε με 69-72 και υποχώρησε στη βαθμολογία του ομίλου.

 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήθελαν να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να πάρουν τη νίκη απέναντι σε μία καλή κατά τα άλλα ομάδα, με το ενθουσιώδες κοινό του Ηρακλείου να προσπαθεί να εμψυχώσει και να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών. Η εικόνα που παρουσίασαν, ωστόσο, θύμισε πολύ εκείνη της περασμένης εβδομάδας στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, μόνο που αυτή τη φορά ο ήρωας της αναμέτρησης δεν φορούσε τη φανέλα με το τριφύλλι.

Η ρωσική ομάδα, που στην πρώτη της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα εντυπωσιάζει, έχοντας ήδη ρεκόρ 3-1 και μοιράζεται μαζί με την Μακάμπι την πρώτη θέση του ομίλου, πήρε από νωρίς το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη την αστοχία το Παναθηναϊκού (0/5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο). Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Λοκομοτίβ να προηγείται 12-17 με τους –τυπικά – γηπεδούχους να αναζητούν λύσεις στην επίθεση για να πλησιάσουν.

Αυτές οι λύσεις ήρθαν από την περιφέρεια στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, η σκληροτράχηλη ρωσική ομάδα δεν άφηνε στον Παναθηναϊκό το περιθώριο να πλησιάσει το σκορ κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την ίδια διαφορά και το σκορ στο 31-36.

Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου επανήλθε για τον Παναθηναϊκό και στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η παροιμιώδης αστοχία του να δημιουργεί στους φιλοξενούμενους την βεβαιότητα πως μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Έχοντας απέναντί τους μία ομάδα χωρίς νεύρο και με απόλυτη αδυναμία να βρει ρυθμό, η Λοκομοτίβ κατάφερνε χωρίς ουσιαστικά να ιδρώσει πολύ να κρατά μια διαφορά ασφαλείας.

Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 41-53 και τα δύσκολα φαίνονταν πως ήταν μπροστά για τον Παναθηναϊκό. Ένα λεπτό αργότερα η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της (43-56) και τα «φίδια» είχαν ζώσει όλους τους φιλάθλους που είχαν γεμίσει το γήπεδο «Δύο Αοράκια».

Και πώς να μην είναι έτσι, όταν ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι όταν έκανε την τελική του αντεπίθεση για να μειώσει, δεν το έκανε με τον ίδιο πειστικό τρόπο που αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα. Παρ’ όλα αυτά, με τον Νίκο Παππά και τον Γιόνας Ματσιούλις κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να φέρει το παιχνίδι στον πόντο κι εκεί άρχισε το… δράμα!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ισοφάρισε 69-69 6,9’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, ο Κρούνοσλαβ Σίμον έδωσε τη χαριστική βολή και έστειλε τον Παναθηναϊκό στην… εντατική. Με τρίποντο σε νεκρό χρόνο ο Κροάτης γκαρντ που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικά άστοχος, έδωσε τη νίκη στην Λοκομοτίβ με 69-72 και προκάλεσε «εμφράγματα» στις κερκίδες.

Με αυτή την ήττα ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 στον όμιλο και έχασε μία καλή ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή. Η αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας με αντίπαλο την πρωτοπόρο του ομίλου Μακάμπι παίρνει πλέον χαρακτήρα πρόωρου τελικού, καθώς με νέα ήττα οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση από πολύ νωρίς.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 31-36, 41-53, 69-72

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.