Έβγαλε άνετα την υποχρέωση με τον Κόροιβο

Written by  Ιαν 22, 2017

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, αλλά και χωρίς να χαλάσει το ρυθμό του ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Κόροιβου Αμαλιάδας με 85-62, παρέμεινε αήττητος και πλέον ετοιμάζεται με καθαρό μυαλό και χωρίς προβλήματα για την δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί με δυο παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να ξεκουράσει τους Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα, ωστόσο, αυτό εκτός από τα πρώτα λεπτά, δεν φάνηκε να επηρεάζει την αγωνιστική διάθεση των «ερυθρόλευκων» που συνεχίζουν το νικηφόρο εντός έδρας σερί τους.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είδε τους παίκτες του να ξεμουδιάζουν και να παραμένουν σε καλή αγωνιστική ετοιμότητα, μοίρασε χρόνο και είδε άπαντες να ανταποκρίνονται όπως θα περίμενε, πριν από μια σειρά συνεχόμενων αγώνων μέσα σε πολύ λίγες μέρες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ χαλαρός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο Κόροιβος που μπήκε για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να προηγηθεί με 4-10 στο 4’, ενώ παίζοντας απόλυτα μυαλωμένα τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, έφτασε στο +9 στο 6 (8-17).

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και με επιμέρους σκορ 13-0 προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 21-17 στο 8’ και κάνοντας πάρτι κάτω από τα καλάθια έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-19.

Έχοντας πια βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός οδηγούσε τους φιλοξενούμενους συνεχώς στο λάθος και ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 12 (37-25 στο 14’) δίνοντας στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες του  και το ημίχρονο έκλεισε με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να προηγούνται με 46-32.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν και διατηρούσαν το ρυθμό τους, χωρίς να κατεβάσουν ταχύτητα, ο προπονητής τους συνέχιζε το ροτέισον χωρίς να αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 65-49, ενώ με τις δυο ομάδες να παίζουν πλέον ελεύθερα και να ευχαριστούνται την αναμέτρηση, ο αγώνας έληξε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα με 85-62.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 16 πόντους, ο Ματ Λοτζέσκι είχε 14 πόντους με 7 πόντους και 5 ασίστ, ενώ πληθωρική παρουσία είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είχε 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ που αποτελεί ατομικό ρεκόρ καριέρας.

Στα ενδιαφέροντα της αναμέτρησης, η παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη που με τις 4 ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 500 στην καριέρα του στην Basket League με Περιστέρι και Ολυμπιακό.

Από τον Κόροιβο, ο Μάρκελ Σταρκς έκανε καλό παιχνίδι με 17 πόντους και 8 ασίστ, ο Κένι Χολ είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Τόντρικ Γκότσερ είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

 

 Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-32, 65-49, 85-62

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.