Επιστροφή για νίκη στο ΟΑΚΑ

Written by  Νοε 21, 2013

Με τον κόσμο στο πλευρό του και στην φυσική του έδρα για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λιέτουβος Ρίτας σε έναν αγώνα, η έκβαση του οποίου θα σημάνει πολλά για την πορεία του «τριφυλλιού» στη φάση των ομίλων.

 

Οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη διοργάνωση και η νίκη στην αποψινή αναμέτρηση με τη λιθουανική ομάδα είναι αναγκαία ώστε να μην μπουν ζιζάνια στην ομάδα που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και την υπόθεση πρόκριση στο top 16.

Κανένας στον Παναθηναϊκό δεν πιστεύει ότι μπορεί ένα τέτοιο σενάριο να συμβεί, ωστόσο, πρέπει να το αποδείξουν και στο γήπεδο, όπου η εικόνα μέχρι στιγμής της ομάδας με δύο νίκες και τρεις ήττες δεν υο επαληθεύει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης για μία ακόμα φορά υποστήριξε πως έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και πως σύντομα θα δείξει το αληθινό της πρόσωπο και πλέον η αποψινή αναμέτρηση είναι μια καλή ευκαιρία να το αποδείξει.

Η βοήθεια του κόσμου θα είναι πολύτιμη και αυτό το γνωρίζουν όλοι που θέλουν να ικανοποιήσουν όσους φιλάθλους θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, προσφέροντάς τους θέαμα και, κυρίως, ουσία για την ομάδα.

Η απουσία του Λάσμε, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του από το ματς με τον Πανιώνιο θα δυσκολέψει πολύ τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να φτάσει στη νίκη. Οι ελπίδες συμμετοχής του είναι μηδαμινές, ωστόσο, η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την τελευταία στιγμή και, εάν κριθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί έστω για λίγο, εφόσον χρειαστεί, ίσως ο Γκαμπονέζος σέντερ μετέχει στην αποστολή. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, θα κριθεί την τελευταία στιγμή και με το ιατρικό τιμ να ρισκάρει σε αυτή την περίπτωση την πιθανότητα επιβάρυνσης της κατάστασης, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα ιδιαίτερα μέσα στον Δεκέμβριο όπου ακολουθούν πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, ανάμεσα στις οποίες ο μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της αναμέτρησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή της ομάδας στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας, παράλληλα, πόσο πολύτιμη θα είναι η βοήθεια του κόσμου στην ενίσχυση των προσπαθειών της ομάδας.

Δεν έκρυψε δε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα γρήγορα θα βρει το δρόμο της και πως η κακή εικόνα που παρουσιάζει θα αλλάξει. «Δεν ανησυχούμε. Ξέρουμε που είμαστε και που θα πάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος ειδικά στους Έλληνες παίκτες που στελεχώνουν την ομάδα.

«Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση. Πρέπει να το διαχειριστούμε. Το έχω πει στα παιδιά. Πρέπει να κερδίσουμε, το ξέρουμε και εμείς και θα συμβεί», σημείωσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.