Πεδουλάκης: «Θέλαμε να φάμε τη θάλασσα μ’ ένα κουτάλι»

Written by  Νοε 22, 2013

Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας, ωστόσο, η νίκη στο τέλος, σε συνδυασμό με την ήττα της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ από την Λαμποράλ Κούτσα την οποία αντιμετωπίζει την ερχόμενη εβδομάδα, του δίνει ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση.

 

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» και οι παίκτες της ομάδας επεσήμαναν πως η νίκη ήρθε μέσα από την σφιχτή και πιεστική άμυνα, ενώ υποσχέθηκαν στους φιλάθλους πως θα δουν έναν καλύτερο Παναθηναϊκό στη συνέχεια.

«Ήμασταν αρκετά έως πολύ νευρικοί. Και στα τελειώματά μας και στα σουτ και στις επιλογές μας. Πηγαίναμε να φάμε τη θάλασσα μ’ ένα κουτάλι, με μία πάσα. Και όσοι ήρθαν από τον πάγκο από την επιθυμία να καθαρίσουν και να κερδίσουν το παιχνίδι συνεπικουρούμενοι από τον κόσμο μας, που μας έδινε ενέργεια δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Αυτό έφερε μια νευρικότητα. Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα παιδιά, να τους πούμε να μην κοιτούν το ταμπλό, ότι θα το γυρίσουμε το παιχνίδι, να γυρίσουμε τη μπάλα, να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Και το κυριότερο. μέσα από την άμυνα να βρούμε ρυθμό. Επιστρατεύσαμε τα παιδιά που είναι καλά σε αυτό το κομμάτι και νομίζω ότι μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι σε ένα μομέντουμ που ήταν εναντίον μας. Κάναμε αρκετά κλεψίματα, ήμασταν πιο εύστοχοι, πιο ήρεμοι. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και η επιθυμία, η ψυχική διάθεση να αλλάξουμε το παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει στη συνέχεια πάρα πολύ. Θα αποφορτίσει τα παιδιά και όλη την ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπο ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο κ. Πεδουλάκης ρωτήθηκε και για ητν αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην ομάδα μετά την ήττα από τη Μακάμπι και αν αυτή ήταν δικαιολογημένη ή όχι και, βεβαίως, αν επηρέασε την ομάδα του στο παιχνίδι με την Λιέτουβος.

«Σίγουρα επηρεάζουν κάποια πράγματα. Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ξέραμε ότι κάποια παιδιά μας δεν είναι στο σημείο που πρέπει να είμαστε. Χάσαμε το Λάσμε, μας έτυχε ένα περιστατικό με τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη) ο οποίος ξημερώματα έφυγε, δεν είχε κοιμηθεί και πήγε στη γενέτειρα του -είχε ένα ατυχές (συμβάν) να ευχηθούμε και συλλυπητήρια - γύρισε το απόγευμα για να παίξει. Δεν νομίζω ότι ήταν αυτό, αλλά όλα μαζί. Και μιλάω για παιδιά που δεν έχουν τόσες εμπειρίες, που μας είχαν βοηθήσει σε κάποιο προηγούμενο παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκας κάποια παιδιά δεν θα είναι καλά μπαίνουν άλλοι από τον πάγκο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε νευρικότητα σε μεγάλα κομμάτια μας. Θεωρώ ότι έγινε από την επιθυμία προσπαθούσε ο καθένας να βοηθήσει, αλλά με λάθος τρόπο», σχολίασε.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν θέλησε να σχολιάσει το διπλό της Λαμποράλ στο Ισραήλ που κάνει άνω κάτω τον όμιλο, ωστόσο, επεσήμανε πως αυτό που χρειάζεται είναι η αυτοσυγκέντρωση, ενώ θέλησε να αποφορτίσει την κατάσταση επισημαίνοντας πως προτεραιότητα πλέον έχει ο αγώνας με τον Άρη για το Πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος γιόρτασε τα 36α γενέθλιά του με νίκη, ύψωσε ασπίδα προστασίας στον προπονητή του απέναντι στους επικριτές του, τονίζοντας πως σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα έχουν και οι ίδιοι οι παίκτες.

«Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς, ώστε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Εμείς οι παίκτες έχουμε αποκλειστικά την ευθύνη και όχι οι προπονητές. Η ομάδα έχει ένα εξαιρετικό πλάνο, αλλά το θέμα είναι πώς το εκτελούμε εμείς. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και σίγουρα στο μέλλον θα γίνουμε καλύτεροι», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ, ενώ, αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Λιέτουβος Ρίτας, αλλά και το προσεχές παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα σχολίασε:

«Δεν παίξαμε καλά στην αρχή τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο το αλλάξαμε, πήραμε τον έλεγχο και νικήσαμε. Αυτή η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν νικήσουμε και την επόμενη βδομάδα στη Βιτόρια. Σε κάθε αγώνα θέλουμε τη νίκη κι εγώ θέλω τη νίκη σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μου», σημείωσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.