Δια χειρός Ρίβερς, πέρασε από το άδειο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός Featured

Written by  Οκτ 08, 2017

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ντέρμπι, των «αιωνίων», της χρονιάς, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα της Basketleague στο άδειο ΣΕΦ του Ολυμπιακού με 71-68. Οι πράσινοι επικρατούν στο Φάληρο και πάλι μετά το 2008 σε αγώνα κανονικής περιόδου, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος ανέτρεψε την διαφορά που είχε πάρει ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με δύο δικά του τρίποντα έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό και με άξιους συμπαραστάτες του Γκίστ και Σίνγκλετον χάρισαν ένα μεγάλο διπλό με 71-68 στους πράσινους.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Παναθηναϊκού ο Καλάθης με 14 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο Ρίβερς και ο Γκίστ με 13, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού πρώτος σκόρερ ήταν ο Μακλίν με 18 πόντους.

Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο για τις δύο ομάδες, καθώς στο άδειο και παγωμένο ΣΕΦ έψαχναν να βρουν ρυθμό όντας το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, ειδικά ο γηπεδούχος Ολυμπιακός, αφού δεν είχε στην διάθεση του εκτός από την δύναμη του κόσμου και τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη. Έτσι ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 7-2, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε το δικό του σερί 9-0 και προσπέρασε με 11-7. Αυτό βέβαια δεν κράτησε πολύ με τις δύο ομάδες να τις χαρακτηρίζει η μη σταθερότητα στον ρυθμό τους, με τους πράσινους να πραγματοποιούν ένα δικό τους 8-0 και να μπαίνουν εκ νέου μπροστά με 15-11 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη και δύο βολές του Γιώργου Πρίντεζη στην τελευταία επίθεση της περιόδου, έδωσαν κεφάλι στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 για τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο εμφανώς καλύτερες οι δύο ομάδες βρήκαν καλύτερα πατήματα, όμως ο Ολυμπιακός παρόλο ότι του έλλειπε ο Βασίλης Σπανούλης, δεν φάνηκε καθόλου το κενό, καθώς ο Βαγγέλης Μάντζαρης το κάλυψε σε μεγάλο βαθμό, ενώ έχοντας συμπαραστάτες τους Μακλίν, Τόμπσον στο σκοράρισμα και τους Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ να σκεπάζουν όποτε χρειάστηκε το καλάθι, κρατούσε στην πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός με τον Ρίβερς και τον Γκίστ και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 40-36, σε ένα δεκάλεπτο, σαφέστατα πιο παραγωγικό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο όπως το πρώτο με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να σκοράρει πέντε σερί πόντους και το 41-36 του Ολυμπιακού να γίνεται 41-41 (είχε προηγηθεί δίποντο του Μιλουτίνοφ), με τους πράσινους έκτοτε να διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων και τους ερυθρόλευκους συνεχώς να φέρνουν το παιχνίδι στην ισοπαλία, μέχρι να πάρει το όπλο του ο Τζαμέλ Μακλίν, ο οποίος σκοράροντας τους εννέα τελευταίους πόντους  βάζοντας μπροστά στο τέλος της τρίτης περιόδου τον Ολυμπιακό με 54-52. Να σημειώσουμε πως στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστειλε στα αποδυτήρια τον Κώστα Παπανικολαου για πειθαρχικούς λόγους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν της ανατροπής, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις μέχρι τα μισά του και να προηγείται και με +9 (65-56) με τους Μακλίν και Τόμπσον να κάνουν ότι θέλουν δείχνοντας πως η νίκη γέρνει προς την πλευρά των ερυθρόλευκων. Βέβαια όλα αυτά μέχρι να πάρει μπρος ο Ρίβερς με την βοήθεια του Σίνγκλετον, όπου με τρία διαδοχικά τρίποντα έκαναν το 66-58 σε 67-66 υπέρ των πρασίνων, παίρνοντας κεφάλι και στην ουσία τη νίκη, αφού η ψυχραιμία του Γκίστ από την γραμμή των βολών και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού έδωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 5, Τολιόπουλος 1 , Παπαπέτρου 5(1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 8, Στρέλνιεκς 2, Τίλι, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου5(1), Μάντζαρης 18(2), Μπόγρης, Τόμπσον 13 (1)

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σινγκλετον 9(1), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7(1), Ντένμον, Γκίστ 13, Βουγιούκας 1, Γκέμπριελ 2, Όγκαστ, Λοτζέσκι 7(1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 5(1), Μίτογλου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.