Τράβηξε… 35αρι ο Σίγνκλετον, αήττητος ο Παναθηναϊκός

Written by  Νοε 19, 2017

Με έναν Σίνγκλετον που πετούσε… φωτιές, ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, παίρνοντας μια εύκολη νίκη απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας Κύμη με 90-73 και συνεχίζει την πορεία των θετικών του αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μένοντας μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή της Basket League.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν νωθρά και δυσκολεύθηκαν στο πρώτο μέρος απέναντι στην φιλότιμη ομάδα των γηπεδούχων, όμως, στο δεύτερο πάτησαν… γκάζι, εκτόξευσαν τη διαφορά και από το σημείο εκείνο ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει και της συνέχειας.

Η Κύμη αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στην αρχή της αναμέτρησης, όταν και ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και ήταν κοντά στο σκορ, αλλά οι «πράσινοι» στηριζόμενοι στον Σίνγκλετον που ξεκίνησε πολύ δυνατά, σημειώνοντας 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, πέρασαν μπροστά με σερί 11-0 με 14-22, έφτασαν το +10 (20-30) και έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 23-30.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά  στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να είναι εντελώς εγκλωβισμένος και να σκοράρει σχεδόν μόνο από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα η Κύμη να μειώσει και με σερί 8-0 να περάσει μπροστά με 37-35, πριν η επιστροφή του Καλάθη οδηγήσει και πάλι τους «πράσινους» σε προβάδισμα στο ημίχρονο με 37-40.

Με σερί 9-0 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά σε διψήφια διαφορά (37-49) και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, με τον ασταμάτητο Σίνγκλετον να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των γηπεδούχων και να κλείνει η περίοδος στη μέγιστη διαφορά με 54-71.

Με το παιχνίδι να έχει πλέον κριθεί, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη με την Κύμη να μην έχει δυνάμεις να κάνει την ανατροπή, η διαφορά έφτασε και το +20 (60-80) με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί τελικά με 73-90 και να παραμένει χωρίς κόπο μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 35 πόντους (6/8 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ίαν Βουγιούκας έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, σημειώνοντας 13 πόντους μ3 6 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης μπορεί να μη σκόραρε πολύ (5 πόντοι), αλλά μοίρασε 9 ασίστ, δείχνοντας πως είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της εικόνας των «πρασίνων».

Για την Κύμη που έμεινε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη, ο Γκάρι ΜακΓκί έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια τελειώνοντας με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Λένζελ Σμιθ είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στα απρόοπτα του αγώνα, η ξαφνική αδιαθεσία που ένιωσε ο Κέισι Ρίβερς, ο οποίος αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ωστόσο, να είναι καθησυχαστικό.

Τα δεκάλεπτα: 23-30, 37-40, 54-71, 73-90

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.