Πεδουλάκης: «Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη»

Written by  Δεκ 07, 2013

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, η οποία τον στέλνει στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα και πλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλό του, αλλά και να προετοιμάσει την ομάδα ώστε να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαμογέλασε με ανακούφιση με τη νίκη, καθώς τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ πιεσμένο, ωστόσο, δεν μπορεί να χαρεί τη νίκη, αφού στην πορεία έχασε και τον Γιόνας Ματσιούλις.

Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως η άμυνα της ομάδας ήταν αυτή που έφερε τη νίκη. «Ήταν ένα ματς γεμάτο στρες, γιατί όπως ξέρατε κρινόταν ουσιαστικά ποιος θα πάει στην επόμενη φάση όπως είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες. Είχαμε προβλήματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μέσα από την άμυνα πήραμε τη νίκη. Είχαμε διάθεση, είχαμε ενέργεια αλλά όχι καθαρό μυαλό. Είχαμε να διατηρήσουμε τους δύο γκαρντ μέσα στο παιχνίδι στο τέλος και φτάσαμε στη νίκη χάρη στην άμυνά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στους Γκιστ και Μπράμο που «κλείδωσαν» τη νίκη νε τον Ερυθρό Αστέρα.

«Η άμυνά μας είναι αυτή που μας κράτησε στο παιχνίδι σε δύσκολες στιγμές, κρατούσαμε χαμηλά το σκορ και κερδίσαμε το παιχνίδι με τον Γκιστ και τον Μπράμος να ανεβαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο», σημείωσε.

Αναφορικά με τον νέο τραυματισμό στην ομάδα, αυτή τη φορά του Γιόνας Ματσιούλις, ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η κατάστασή του, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει το πως σκέφτεται να διαχειριστεί τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν σχεδόν σε κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα γκαρντ. Ο Γιόνας είναι βασικό κομμάτι με πολύπλευρη δραστηριότητα. Ελπίζουμε να μην είναι μεγάλο το διάστημα. Ελπίζουμε να μην είναι θλάση. Τα γκαρντ δεν μπορούν να παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια μόνοι τους. Τουλάχιστον στα παιχνίδια της Ευρώπης. Για τον Νίκο (σ.σ. Παππά) δεν έχουμε ακριβή διάγνωση, μίνιμουμ θα είναι εκτός ενάμιση μήνα», τόνισε.

Από την πλευρά των παικτών, ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος έπειτα από αρκετό καιρό έκανε μία καλή εμφάνιση αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας, αλλά και την «κατάρα» των τραυματισμών. «Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε αυτή τη νίκη και κάναμε το καλύτερο ματς που μπορούσαμε. Γνωρίζαμε ότι θα ερχόντουσαν εδώ για να παίξουν δυνατά, αλλά ήμασταν έτοιμοι και πήραμε το ματς», σημείωσε, ενώ αναφορικά με την δική του απόδοση, σχολίασε: «Δεν είχα χρόνο πέρσι να προσαρμοστώ και ακόμη αυτό κάνω, προσπαθώντας να καταλάβω πλήρως τι ζητάει από εμένα ο κόουτς. Τα καταφέρνω με δουλειά και πίστη». Ο αμερικανός γκαρντ, ο οποίος με τους τόσους τραυματισμούς θα κληθεί στο επόμενο διάστημα να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μίλησε για «κατάρα» στην ομάδα:

«Το καλό είναι πως προκριθήκαμε στο Top 16 και τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε λίγο. Ελπίζουμε ότι ο Γιόνας (σ.σ. Ματσιούλις) είναι καλά. Αυτή τη σεζόν είναι λες και μας έχουν… καταραστεί. Ελπίζω να σταματήσει αυτή κακοτυχία».

Ο Μάικ Μπράμος, τέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να ανεβαίνει, μίλησε για τις δυσκολίες και τις δυνατές μονομαχίες που έκρυβε το παιχνίδι, αλλά και για τους τραυματισμούς που έχουν πληγώσει την ομάδα.

«Είμαστε άτυχοι αλλά αν το σκεφτόμαστε αυτό θα απογοητευθούμε. Έχουμε βαθύ ρόστερ και στόχος μας είναι να πάμε προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω», δήλωσε ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος δεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί κούρασης, λόγω και της συμμετοχής του στο Ευρωμπάσκετ.

«Είμαστε επαγγελματίες και δεν έχουμε… περιθώριο για δικαιολογίες. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα προσπαθήσω στη συνέχεια να είμαι καλύτερος», σχολίασε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.