Δεν ίδρωσε στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός

Written by  Δεκ 16, 2013

Σε χαλαρό ρυθμό και χωρίς να χρειαστεί να πατήσει «γκάζι» ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ρόδο επικρατώντας του Κολοσσού με 58-73 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.

 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ταξίδεψαν στη Ρόδο με αρκετές απουσίες και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην αποστολή χωρίς, παρ’όλα αυτά να είναι σε θέση να προσφέρει στο 100% τις υπηρεσίες του εξαιτίας της κάκωσης στον ώμο από το παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τον αρχηγό της ομάδας του παρά μόνο για ελάχιστο διάστημα και όταν όλα πια είχαν κριθεί, ώστε να διαπιστώσει την κατάστασή του, αφού ευτύχισε να έχει σε καλή ημέρα τον Ρόκο Λένι Ούκιτς και τον Ραμέλ Κάρι, οι οποίοι ανέλαβαν την οργάνωση του παιχνιδιού και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην ζώνη του Κολοσσού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γεγονός που κράτησε το ενδιαφέρον της αναμέτρησης ζωντανό μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Στο σημείο εκείνο, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα και με τον Ραμέλ Κάρι να προσθέτει μία καλή εμφάνιση έπειτα από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά 15 πόντων, η οποία έκρινε και το παιχνίδι.

Το τελικό 58-73 έφερε στον Παναθηναϊκό μία ξεκούραστη νίκη και στον γηπεδούχο Κολοσσό, ο οποίος αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, την ικανοποίηση ότι στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε μία πολύ καλύτερη ομάδα.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ήταν οι δύο παίκτες που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Ραμέλ Κάρι με 14 πόντους και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 13 και αμφότεροι με καλή οργάνωση του παιχνιδιού έδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία και μπορούν να κάνουν τον προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη να νοιώθει πιο ήσυχος για τη συνέχεια.

Από την πλευρά των γηπεδούχων που εκτός από τις απουσίες παικτών είχαν να αντιμετωπίσουν και την απουσία του κόσμου εξαιτίας της τιμωρίας της έδρας τους, οι Κόμματος και Όσμπι με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ έκαστος βοήθησαν την ομάδα τους να σταθεί αξιοπρεπώς για ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 34-38, 43-58, 58-73

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.