Άνετα το 2-0 κι έτοιμος για «σκούπα» ο Παναθηναϊκός

Written by  Ιουν 01, 2019

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε εύκολα τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola με 86-66, έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και πλέον θα μεταβεί στα Δυτικά Προάστια για να πάρει την τρίτη νίκη που χρειάζεται για να προκριθεί για μια ακόμα χρονιά στον τελικό του Πρωταθλήματος.

Η ποιότητα και η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων φάνηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 20 πόντων και δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει περισσότερο, δείχνοντας ότι, παρά την αγωνιστική του απραξία, εξακολουθεί και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και προηγήθηκε νωρίς με 7-2, όμως, το Περιστέρι δεν έδειξε φόβο, παίζοντας το παιχνίδι του και με υπομονή και επιμονή, έμεινε κοντά στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου που βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 19-17.

Με πιεστική άμυνα και ευστοχία από τα 6,75 μ., ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-19) και έκανε τη ζωή του πολύ πιο εύκολη, καθώς κατάφερε να φτάσει εύκολα το +18 (43-25), ενώ, παρά την προσπάθεια του Περιστερίου να μειώσει, οι «πράσινοι» έφτασαν γρήγορα τη μέγιστη τιμή της διαφοράς (52-32) πριν πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 52-34.

Όλο το δεύτερο ημίχρονο αναλώθηκε στο εύρος της διαφοράς, αφού ήταν εμφανές ότι ούτε το Περιστέρι είχε τις δυνάμεις να επιστρέψει, ούτε ο Παναθηναϊκός υπήρχε περίπτωση να το επιτρέψει. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 68-49, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +25 (84-59) και το τελικό 86-66, επιβεβαίωσε την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει την εκπληκτική χρονιά του, προσθέτοντας ένα ακόμα double-double στη φετινή συγκομιδή του με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 12 πόντους, ο Ντεσόν Τόμας είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε επίσης 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από το Περιστέρι, ο Γάιος Σκορδίλης είχε 17 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 52-34, 68-49, 86-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.