Ο Ηρακλής ανακοίνωσε τον Χάνλαν

Written by  Ιουλ 27, 2019

Μια σημαντική προσθήκη στην περιφέρειά του πραγματοποίησε ο Ηρακλής που ανακοίνωσε την απόκτηση του Ολίβιερ Χάνλαν.

Ο Καναδός διεθνής γκαρντ έχει εμπειρία από Ευρώπη τόσο σε επίπεδο πρωταθλημάτων οσο και από διασυλλογικές διοργανώσεις, αφού έχει παραστάσεις τόσο από Champions League και Europe Cup όσο και από Ευρωλίγκα, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον Καναδό γκαρντ Ολίβιερ Χάνλαν (27, 1.93) για την επερχόμενη σεζόν της Basket League. 

Ο Χάνλαν, μέλος της Εθνικής Ομάδας του Καναδά, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1993 στο Αιλμάρ (προάστιο του Κεμπέκ), φοίτησε στο γυμνάσιο του Νιου Χάμπτον και κατόπιν στο Κολέγιο της Βοστόνης (Boston College, όπου είχε 15.4 πόντους σε 31 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής).

Αφού επιλέχθηκε ως ACC Rookie of the Year, το 2013, και στην All American πεντάδα το 2015, επιλέχθηκε, την ίδια σεζόν, στο νούμερο 42 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Γιούτα Τζαζ, με τους οποίους συμμετείχε στο τότε Summer League.

Επέλεξε να παίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Σε 24 αγώνες στην κανονική περίοδο, στην Ευρωλίγκα, είχε σε 21 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, είχε 8 πόντους μέσο όρο, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιθουανίας το 2016. 

Την επόμενη σεζόν συνέχισε στη Γαλλική Λε Μαν και συνέχισε να κυνηγά τη συμμετοχή στο ΝΒΑ, παίζοντας το καλοκαίρι του 2018 με τους Όστιν Τόρος (θυγατρική των Σαν Αντόνιο Σπερς), με τους οποίους και κατέκτησε το πρωτάθλημα της G-League. Εκεί αγωνίστηκε σε 44 αγώνες, με 30,6 λεπτά μέσο όρο, έχοντας 14.7 πόντους μέσο όρο, 2.6 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ με 37% στα τρίποντα. 

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στην Ευρώπη, υπογράφοντας στους Τελεκόμ Μπάσκετς της Βόννης, όπου έπαιξε σε 35 αγώνες (πρωτάθλημα, κύπελλο, Basketball Champions League και FIBA Europe Cup) και είχε σε 18,4 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, 8.6 πόντους, με 35% στα τρίποντα. 

Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας του Καναδά πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-17 και μετείχε στην προσπάθεια της στα λεγόμενα "παράθυρα" του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Πηγή και φωτό: iraklisbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.