Νίκη με κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα

Written by  Ιαν 02, 2014

Με το «δεξί» μπήκε ο Παναθηναϊκός στο Top 16 της Ευρωλίγκα, αφού σε ένα παιχνίδι που θα σβηστεί πολύ γρήγορα από τις μνήμες όλων, επικράτησε της πολύ κακής Αρμάνι Μιλάνο με 73-57 και έκανε το πρώτο βήμα στην πιο δύσκολη και επίπονη φάση της διοργάνωσης.

 

Οι δύο ομάδες προσέφεραν κάκιστο θέαμα που δεν αντάμειψε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που γέμισαν το ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους για το 2014. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης τα πολλά λάθη, η αστοχία και οι νευρικές επιθέσεις που μέχρι το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν και άνοιξε το παιχνίδι, δεν άφηναν κανένα φίλαθλο που το παρακολουθούσε ικανοποιημένο. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον εξωπραγματικό για αυτό το επίπεδο αριθμό των 19 λαθών κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Αργύρη Πεδουλάκη ενόψει της συνέχειας.

Κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ ( 39 έναντι 22 της Αρμάνι), η για μία ακόμα φορά πολύ σκληρή άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα» και το ξέσπασμα του Ραμέλ Κάρι στο τέλος της τρίτης περιόδου που ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι με εμφανή πρόθεση να παίξουν μέσα στη ρακέτα με τους Λάσμε και Γκιστ να εκμεταλλεύονται την έλλειψη ποιοτικών αντιπάλων και να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας τους. Με τον Τζέιμς Γκιστ να έχει ήδη 7 πόντους, η πρώτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-14.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε το +9 με τρίποντο του Φώτση ενώ με την είσοδο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη η ρακέτα του «τριφυλλιού» απέκτησε φρεσκάδα, ενώ με τα ατού της Σιένα, Λάνγκφορντ και Τζεντίλε να είναι αρκετά περιορισμένα, η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 38-31 υπέρ των «πρασίνων».

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν από τα χειρότερα που έχουμε δει ποτέ στην Ευρωλίγκα, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καθόλου σωστές επιλογές και να επιδίδονται σε έναν διαγωνισμό λαθών που θα εκνεύριζε και τον πιο ψύχραιμο φίλαθλο. Μέχρι το 26’ το επιμέρους σκορ για τις δύο ομάδες ήταν 3-3 μέχρι να αναλάβει δράση ο Κάρι, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους ανέβασε τη διαφορά, και ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό.

Με πόντους από τους κορυφαίους Ούκιτς και Γκιστ η διαφορά έφτασε το +15 με την Αρμάνι να μη μπορεί να βρει δρόμους προς το καλάθι του Παναθηναϊκού και την περίοδο να ολοκληρώνεται 52-40 υπέρ των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν με ένα σερί 10-2 έστειλε τη διαφορά στο +20, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να σκέφτεται ήδη το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, αλλά και το ταξίδι στη Βιτόρια την ερχόμενη εβδομάδα για τον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος στο κρίσιμο τρίτο δεκάλεπτο όταν ο Παναθηναϊκός είχε μείνει άποντος για πολλή ώρα, έδωσε λύσεις με μακρινά σουτ και συνετέλεσε στο σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους, προσθέτοντας μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του μετά από πολύ καιρό. Πολύ καλός στην επανεμφάνισή του ήταν και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος με 11 πόντους έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δε χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ, αλλά οργάνωσε εκπληκτικά το παιχνίδι έχοντας συνολικά 11ασίστ, ενώ ο Στεφάν Λάσμε σκέπασε τα καλάθια με 13 ριμπάουντ και 3 κοψίματα.

Από την Αρμάνι Μιλάνο, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε προσπάθησε, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κιθ Λάνγκφορντ που αποτελούν τα βαριά χαρτιά της ιταλικής ομάδας ήταν εξαιρετικά άστοχοι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη νίκη του στο Top 16 και μαζί μια ικανοποιητική διαφορά που θα βοηθήσει αρκετά σε περίπτωση ισοβαθμιών, συνέχισε την καλή του πορεία του τελευταίου διαστήματος, ωστόσο, προβλημάτισε έντονα με την εμφάνισή του. Απέναντι σε μία ομάδα, η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον σάκο του μποξ και τον «ρυθμιστή» του ομίλου ήταν κακός, δυσκολεύτηκε αρκετά και υπέπεσε σε πολλά εύκολα λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 38-31, 52-40, 73-57.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.