Καρακασίδου: «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση»

Written by  Ιουλ 19, 2021

Με την πρώτη θέση επέστρεψε από το Γερεβάν της Αρμενίας η Εθνική Νέων Γυναικών ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Δ’ Όμιλο του  European Challenger. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και την Λιλιάννα Καρακασίδου MVP είναι ο απολογισμός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Λόγω των συνθηκών οι αγώνες έγιναν σε φούσκα με την Λιλιάννα Καρακασίδου να μιλάει για αυτή την διαφορετική εμπειρία. «Η φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε υπό την μορφή φούσκας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλες μας. Μας έδωσε, όμως, την δυνατότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να μπούμε πάλι στο παρκέ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και με τον κόσμο να μπορεί να μας παρακολουθεί από τις κερκίδες δίνοντας με τη σειρά του την δική του νότα στα παιχνίδια».

Η Εθνική Νέων Γυναικών από την πρεμιέρα των αγώνων ξεχώρισε και έφτασε αήττητη στην πρώτη θέση. «Ξεκινώντας την προετοιμασία και στην συνέχεια αναχωρώντας για την Αρμενία η βασική επιθυμία μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικές σε κάθε ματς και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό.  Η αποφασιστικότητα μας, η ομαδική δουλειά και η πίστη που είχαμε η μια στην άλλη μας έδωσαν το έναυσμα ώστε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας αήττητες θέτοντας την κατάκτηση αυτού του μίνι πρωταθλήματος ως μονόδρομο».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η χημεία που είχε η ομάδα δεδομένου ότι οι περισσότερες παίκτριες γνωρίζονταν από τα προηγούμενα χρόνια. «Ο περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας μας εμπόδισε στο να δουλέψουμε παραπάνω όλες μαζί και να αποκτήσουμε αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά η κοινή συμμετοχή αρκετών παικτριών σε προηγούμενες διοργανώσεις ήταν καθοριστική για να περάσουμε αμέσως στο επόμενο βήμα στη συνεργασία μας και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο και τα πρωτοεμφανιζόμενα σε εθνικές ομάδες κορίτσια ενσωματωθήκαν αμέσως στην ομάδα εξαφανίζοντας κάθε πιθανό χάσμα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί».

Το τέλος των αγώνων βρήκε την Λιλιάννα Καρακασίδου με τον τίτλο της MVP στα χέρια και την ίδια να τονίζει. «Σκοπός μου ήταν να βοηθήσω, με όποιον τρόπο μπορούσα, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου η ομάδα να πέτυχει τους στόχους της. Η προσωπική μου επιτυχία ήταν αποτέλεσμα αυτού του σκοπού σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έλαβα τόσο από τις συμπαίκτριες μου όσο και από το προπονητικό τιμ».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.