Τσαγκαροπούλου: «Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά για τη χώρα μας»

Written by  Ιουλ 24, 2021

Αντίστροφα για τη συμμετοχή της στον Γ’ όμιλο του European Challenger που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης μετρά η Εθνική Νεανίδων.

Η προετοιμασία βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς με τις αθλήτριες να θέλουν να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες. Η Μαριλένα Τσαγκαροπούλου μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων χωρίς να κρύβει ότι ανυπομονεί να μπει στο γήπεδο. «Το European Challenger είναι κάτι διαφορετικό, δεν υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός όμως εμείς θα το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα σαν να παίζαμε σε Ευρωμπάσκετ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα τα δώσουμε όλα στους αγώνες. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά για τη χώρα μας και να ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Ο όμιλος της Εθνικής Νεανίδων μόνο εύκολος δεν είναι με την Μαριλένα Τσαγκαροπούλου να επισημαίνει. «Συμμετέχουμε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο και μεταξύ των αντιπάλων μας θα είναι η Ισπανία και η Γαλλία που αποτελούν ισχυρές δυνάμεις στο γυναικείο μπάσκετ. Παρόλα αυτά δεν πτοούμαστε. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και πως θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμες στους αγώνες. Είναι μεγάλη μας τιμή που αγωνιζόμαστε με την Εθνική και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Η πανδημία δεν επέτρεψε το περασμένο καλοκαίρι να γίνουν αγώνες, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά έστω και με αυστηρούς κανόνες. «Είμαστε πολύ χαρούμενες που φοράμε πάλι την φανέλα με το εθνόσημο. Μας είχε λείψει το περυσινό καλοκαίρι. Μας έλειψαν οι αγώνες, οι συμπαίκτριές μας, το γήπεδο…. Θέλαμε πολύ να ξαναβρεθούμε».

Η Εθνική θα αγωνιστεί «εντός έδρας», καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο. «Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην Κρήτη αποτελεί ένα πλεονέκτημα για μας και θα μας βοηθήσει θεωρώ και στην ψυχολογία μας. Θα είμαστε σε ένα οικείο περιβάλλον. Ελπίζουμε να έρθει και κόσμος στο γήπεδο να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.