Πολυμένη: «Δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα»

Written by  Ιουλ 22, 2021

Τη σκυτάλη από την  Εθνική Νέων Ανδρών στο Ηράκλειο θα πάρει η Εθνική Νεανίδων, η οποία θα μετρήσει τις δυνάμεις της στο δικό της European Challenger που αρχίζει στις 27 Ιουλίου.

Παίζοντας στο «σπίτι» της θα επιδιώξει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό όπως αναφέρει η Λαμπρινή Πολυμένη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται σε ένα δύσκολο όμιλο…

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που μετά από τόσο καιρό αποχής από τους αγώνες θα μπορέσουμε επιτέλους να ξανά παίξουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε! Εννοείται πως είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένες που θα βρεθούμε σε αυτά τα παιχνίδια με την Εθνική Ομάδα διότι το να εκπροσωπεί ένας αθλητής την χώρα του είναι πολύ μεγάλη τιμή», ήταν αρχικά τα λόγια της Λαμπρινής Πολυμένη.

Στους συγκεκριμένους αγώνες δεν υποβιβάζεται καμιά ομάδα κάτι το οποίο απελευθερώνει τις αθλήτριες. «Θεωρώ πως το γεγονός ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα σίγουρα απελευθερώνει όλες τις ομάδες της διοργάνωσης να κάνουν δοκιμές και να δούνε που βρίσκονται στο ομαδικό κομμάτι. Ωστόσο εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να έχουμε την καλύτερη εικόνα ως Ελλάδα και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί σε αυτό το τουρνουά. Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιχνίδια χαλαρά λόγω της κατάστασης. Ίσα ίσα τόσο οι προπονητές μας όσο και εμείς δουλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Μετά από καιρό επιτρέπεται να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, έστω και σε περιορισμένο αριθμό, με την Πολυμένη να επισημαίνει. «Είναι σίγουρα πολύ θετικό οτι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη προβολή της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατ’ επέκταση του γυναικείου αναπτυξιακού μπάσκετ. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα υπάρχει στο μέτρο του δυνατού και κόσμος στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Είναι κάτι που μας έλειψε όλη τη χρονιά. Η παρουσία των φιλάθλων είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την ψυχολογία της ομάδα μας. Ελπίζουμε να τους ανταμείψουμε με τις εμφανίσεις μας στο γήπεδο».

Ο όμιλος της Εθνικής Νεανίδων πάντως δεν χαρακτηρίζεται και εύκολος, καθώς μεταξύ των αντιπάλων συμπεριλαμβάνονται Γαλλία και Ισπανία. «Σίγουρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με πολύ δυνατούς αντιπάλους, παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για κάθε παιχνίδι και να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.