Σταμολάμπρου: «Ανθρώπους σαν τη Βάσω Μπεσκάκη δεν τους ξεχνάμε ποτέ»

Written by  Ιουν 04, 2022

Η Εθνική Γυναικών συνεχίζει στην Πάτρα το προπονητικό καμπ και ετοιμάζεται για τα φιλικά στη Σλοβενία και το τουρνουά στην μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» καλώντας τους φιλάθλους να γεμίσουν τις εξέδρες του ΚΓ Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” 14-16 Ιουνίου για να τιμηθεί η μνήμη ενός τόσου ξεχωριστού ανθρώπου.

«Είναι μια καλή ευκαιρία και πρωτοβουλία που γίνεται ένα training camp ώστε να μαζευτεί η Εθνική Γυναικών για αρκετές ημέρες χωρίς το άγχος και την πίεση των επίσημων υποχρεώσεων. Η Εθνική χρειάζεται τέτοιες κινήσεις προκειμένου να ‘’δεθεί’’. Είμαστε μια ομάδα με νέο προπονητή και το διάστημα που έχουμε στα παράθυρα δεν είναι ποτέ αρκετό. Είναι λοιπόν για ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα, αλλά και με τους προπονητές και να δοκιμαστούν νέες παίκτριες και ο κόουτς να περάσει τη φιλοσοφία του τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα», ήταν τα λόγια της διεθνούς πλέι μέικερ μιλώντας για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών.

Το καλοκαιρινό κάλεσμα της Εθνικής Γυναικών έχει ως ορόσημο το τουρνουά στην μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να αναφέρει… «Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τη Βάσω Μπεσκάκη. Έχει προσφέρει τόσα πολλά  σαν μπασκετμπολίστρια, αλλά και σαν άνθρωπος. Εμείς την είχαμε πάντα δίπλα μας, την θυμάμαι από το 2009 όταν ξεκίνησα να είμαι στις μικρές εθνικές ομάδες. Το χαμόγελό της είναι αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα και νομίζω ότι μέσα από αυτό το τουρνουά θα μπορούμε να την τιμάμε κάθε χρόνο. Φυσικά τέτοιους ανθρώπους ποτέ δεν τους ξεχνάμε και θα είναι ‘’δίπλα’’ μας πάντα. Είναι πολύ τιμητικό που θα γίνει ένα τέτοιο τουρνουά και στο οποίο θα συμμετάσχει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία. Ελπίζω να δω ένα γεμάτο γήπεδο και η είσοδος μάλιστα είναι ελεύθερη. Γνώριμοι και φίλοι της Βάσως, όσοι αγάπησαν αυτό το χαμόγελο, φίλαθλοι και άνθρωποι του μπάσκετ να είναι εκεί για να τιμήσουν την μνήμη της και να στηρίξουν την οικογένειά της».

Θα προηγηθούν βέβαια τα φιλικά στην Σλοβενία. «Έχουμε νωρίτερα τα φιλικά στο Μάριμπορ. Θα αντιμετωπίσουμε και τη Σλοβενία του κόουτς Τζώρτζη  Δικαιουλάκου και της Στέλλας Καλτσίδου. Είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρουμε που βρισκόμαστε χωρίς το άγχος και την πίεση του αποτελέσματος και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε όλες αυτές τις ημέρες».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.