Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Nέων Ανδρών

Written by  Ιουν 06, 2022

Η Εθνική Νέων Ανδρών θα πατήσει παρκέ στις 13 Ιουνίου. Η προετοιμασία της ομάδας θα γίνει στην Πάτρα στο πρώτο της στάδιο και στο δρόμο της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο 16-24 Ιουλίου.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο μαζί με το Ισραήλ, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών είναι ο Μάκης Γιατράς και συνεργάτες του θα είναι ο Βαγγέλης Μάγειρας, ο Κώστας Ντούβας και ο γυμναστής Κώστας Λαψάνης.

Ο Γιατράς τόνισε σχετικά με την αποστολή της Νέων Ανδρών: «Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει μπροστά της ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας. Έχω ξαναπεί πως η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού και αυτό είναι το σκεπτικό μου και εδώ. Είναι μια ομάδα Νέων Ανδρών, είναι ο προθάλαμος της Εθνικής Ανδρών, θα πρέπει να είναι στόχος να αγωνιστούν σε αυτήν και θα πρέπει να γαλουχηθούν με τον σωστό τρόπο, ώστε να είναι έτοιμοι γι’ αυτό».

Παρά τα χρόνια θητείας του στους πάγκους η εμπειρία αυτή θα είναι κάτι διαφορετικό για τον ίδιο: «Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει, νιώθω περηφάνεια… Αυτό μπορώ να πω, αυτό είναι το βασικότερο συναίσθημα για μένα. Ξέρω πως θα είναι συνολικά μια διαφορετική εμπειρία με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Με την όρεξη των παιδιών και των συνεργατών μου και καλή διάθεση πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».

Όσο για το κατά πόσο του είναι άγνωστο το «περιβάλλον» στο οποίο θα βρεθεί: «Είμαι τυχερός, γιατί έχω ζήσει τα περισσότερα παιδιά, για να μην πω όλα. Υπάρχει ταλέντο. Κάποιες φορές λέμε ότι δεν έχουμε ψηλά παιδιά, αλλά έχουμε και ψηλά παιδιά. Η δουλειά γίνεται από τις ομάδες. Όσοι έρχονται να παίξουν με τις εθνικές ομάδες θα πρέπει να χαίρονται γι’ αυτό. Να νιώθουν αυτήν την περηφάνεια, να θέλουν να είναι εκεί να αγωνιστούν για την ομάδα. Όλα τ’ άλλα είναι ένα πράγμα, δουλειά».

Ποια είναι η πρώτη κουβέντα που θα τους πει; Βγαίνει χωρίς δεύτερη σκέψη: «Να είναι περήφανοι για τη φανέλα που φοράνε! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο…»

Στο δρόμο για την Ποντγκόριτσα θα δώσει τους εξής αγώνες προετοιμασίας:

21/6 (Πάτρα) Ελλάδα-Γεωργία

23/6 (Πάτρα) Ελλάδα-Γεωργία

24/6 (Πάτρα) Ελλάδα-Πολωνία

27/6 (Πάτρα) Ελλάδα-Πολωνία

3/7 (Ισπανία/Kαντίθ) Ελλάδα-Ισπανία

4/7 (Ισπανία/Καντίθ) Ελλάδα-Ισπανία

7/7 (Τουρκία/Κωνσταντινούπολη) Ελλάδα-Ολλανδία

8/7 (Τουρκία/Κωνσταντινούπολη) Ελλάδα-Γεωργία

9/7 (Τουρκία/Κωνσταντινούπολη) Ελλάδα-Τουρκία

Το πρόγραμμα της Α’ Φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

16/7 Ελλάδα-Ισραήλ

17/7 Ελλάδα-Ιταλία

18/7 Ελλάδα-Πορτογαλία

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.