«Η πρόκριση να φέρει κορίτσια στο μπάσκετ γυναικών»

Written by  Φεβ 10, 2023

Μια αγωνιστική πριν το τέλος των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023 η Εθνική Γυναικών σφράγισε την πρόκρισή της στην τελική φάση.

Η «γλυκιά» ήττα από την Πορτογαλία δεν εμπόδισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να καταλάβει την πρώτη θέση του 7ου Ομίλου δίνοντας ραντεβού το καλοκαίρι στα παρκέ της Σλοβενίας και του Ισραήλ.

Η Ελεάννα Χριστινάκη μίλησε για την αξία της πρόκρισης και το πόσο αυτή μπορεί να συμβάλει ώστε να έρθουν περισσότερα κορίτσια κοντά στο μπάσκετ γυναικών… «Η πρόκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε μεταξύ των κορυφαίων εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Ελπίζουμε η παρουσία μας στην τελική φάση της διοργάνωσης να οδηγήσει πολλά κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα».

Οι υποχρεώσεις δεν σταματούν για την Εθνική Γυναικών που από την Λισαβόνα πηγαίνει στο Ταλίν για τον αγώνα της Κυριακής (12/02) με αντίπαλο την Εσθονία. «Υπάρχει πλέον ο αγώνας με την Εσθονία που παρά το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί το κίνητρο παραμένει, καθώς θέλουμε την νίκη σε μια προσπάθεια να πάμε όσο γίνεται καλύτερα ελπίζοντας σε μια καλή κλήρωση. Θα δούμε φυσικά και τι δεν πήγε καλά στον αγώνα με την Πορτογαλία και είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθούμε. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα σοβαρές και προσγειωμένες και θα τα δώσουμε όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουνε κανέναν αντίπαλο»

Η Ελεάννα Χριστινάκη έκανε αναφορά και στον αγώνα με την Πορτογαλία σημειώνοντας χαρακτηριστικά… «Η Πορτογαλία είναι η αλήθεια ότι έπαιξε πολύ σκληρά, αγωνίστηκε στην έδρα της και σε ένα γήπεδο σχεδόν γεμάτο. Θεωρώ ότι οι διαιτητές άφησαν το σκληρό παιχνίδι. Στο δεύτερό ημίχρονο μπορέσαμε και κάναμε την ανατροπή, περάσαμε μπροστά και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Σημασία έχει ότι περάσαμε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ κάτι το οποίο θέλαμε πάρα πολύ».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.