Πρώτη νίκη με άγχος για την Εθνική Νέων

Written by  Ιουλ 10, 2014

Η Εθνική Ομάδα Νέων καρδιοχτύπησε, αλλά στο τέλος πήρε μια πολύτιμη νίκη επί της Λετονίας με 79-77 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ανδρών, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Οι νεαροί διεθνείς μας μπήκαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση στον αγώνα σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στην Λιθουανία και έτσι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να έχει βραχεία κεφαλή (12-13), ενώ το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (33-33) με την Εθνική Ελλάδος να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που είχε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Όσο περνούσε η ώρα η Εθνική μας έχτιζε και πάλι μικρές διαφορές και η Λετονία κατάφερνε να τις «ροκανίσει» κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 52-56. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό με την ελληνική ομάδα να φτάνει στα τελευταία 40’’ με προβάδισμα 6 πόντων (72-78). Η απώλεια της συγκέντρωσης στο διάστημα αυτό, ωστόσο, επέτρεψε στη Λετονία να πλησιάσει στον πόντο στα 16’’. Ο Χριστοδούλου με 1/2  βολές έγραψε το τελικό 77-79 που έδωσε στην Ελλάδα μια αγχώδη νίκη και μαζί την αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Κώστα Μίσσα ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από τους Λετονούς, ο Πασέτσνικς σημείωσε 18 πόντους και ο Πλάβνιεκς 15.

Δείτε τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Μίσσα στο επίσημο κανάλι της ΕΟΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

 

 

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.