Ήττα – αποκλεισμός για Εθνική Νέων, περήφανος ο Μίσσας

Written by  Ιουλ 19, 2014

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ομάδα Νέων απέναντι στην Κροατία στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ηράκλειο και με την ήττα της με 82-68 αποχαιρέτισε τα όνειρα για διάκριση σε μια διοργάνωση που από το ξεκίνημά της αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

 

Δεν της έφταναν οι δυσκολίες που ούτως ή άλλως είχε να αντιμετωπίσει η Εθνική μας, με την απουσία του Παπαπέτρου σε όλο το τουρνουά λόγω τραυματισμού, την ημέρα του αγώνα έχασε και τον Διαμαντάκο, ο οποίος υπέστη οξεία γαστρεντερίτιδα και αναγκάστηκε να μείνει κλινήρης στο ξενοδοχείο. Η εξέλιξη αυτή έδωσε επιπλέον βοήθεια στην ομάδα της Κροατίας που διαθέτει πολύ ισχυρή γραμμή ψηλών, ενώ η ατυχία της Εθνικής δεν σταμάτησε εκεί, αλλά στη διάρκεια του αγώνα έχασε και τον Σιόλογκα.

Οι νεαροί διεθνείς προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και η ήττα με 82-68 ήρθε φυσιολογικά. Κορυφαίοι για την Εθνική Ελλάδος ήταν οι Καμπερίδης με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, Μαραγκός με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και Αγραβάνης με 12 πόντους. Από τους Κροάτες ξεχώρισε ο ασταμάτητος Μπούντοβιτς που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους με 6/8  τρίποντα και 7 ριμπάουντ.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του.

«Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που κουβαλά μετάλλια σε όλες τις μικρές ηλικίες. Μέχρι τώρα είχαν 27% στα τρίποντα στη διοργάνωση, αλλά σήμερα ήταν πάρα πολύ καλοί. Η έλλειψη του Διαμαντάκου ήταν πάρα πολύ σημαντική. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ολόκληρη ανάλυση. Θεωρώ πως τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και είμαι περήφανος γι’ αυτά. Με τα προβλήματα που είχαμε από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα ήταν σημαντικό επίτευγμα ότι φτάσαμε μέχρι εδώ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο τραυματισμός του Σιόλογκα. Κάνω το σταυρό μου, δυο μέρες έμειναν, μη μας συμβεί και τίποτα χειρότερο. Έλεος πια! Ελπίζουμε ο Διαμαντάκος να είναι καλά στην υγεία του για το Σάββατο κι ελπίζω πως θα’ ναι». 

Από την πλευρά των παικτών, δηλώσεις έκανε και ο Πάρης Μαραγκός: «Είμαστε απογοητευμένοι. Σήμερα οι Κροάτες έβαλαν και τα μαρκαρισμένα σουτ και τα ελεύθερα. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά στην άμυνα δεν τα καταφέραμε. Ηταν πολύ σημαντική η απουσία του Διαμαντάκου. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε τραυματισμούς και πάρα πολλούς. Μπορέσαμε να τους καλύψουμε προσπαθήσαμε να καλύψουμε και τα σημερινά κενά, δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι αυτού του κοινού. Ο κόσμος ήρθε και μας υποστήριξε από την αρχή θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο».

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.