Καϊμακόγλου: «Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»

Written by  Σεπ 16, 2013

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος στάθηκε στο καλό κλίμα της ομάδας παρά την αποτυχία και τόνισε πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τραυματισμοί που έβγαλαν την ομάδα εκτός ρυθμού.

 

«Δεν είναι η πιο ωραία στιγμή για λόγια. Πρέπει να βρούμε το τι έφταιξε. Παίξαμε με δύσκολη ψυχολογία και από τη στιγμή που χάσαμε με τη Σλοβενία οι ώρες που περάσαμε ήταν πολύ δύσκολες». Δήλωσε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατούσε πριν τον αγώνα με την Κροατία.

«Είμαστε αγαπημένη παρέα, είπαμε να παλέψουμε να κάνουμε το χρέος μας, αλλά δεν ήμασταν όσο τυχεροί θα θέλαμε». Ο έμπειρος φόργουορντ της Εθνικής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που αναμένονται να ακολουθήσουν τον αποκλεισμό. «Θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά. Όταν νικάς είσαι Θεός, όταν χάνεις είσαι στον πάτο. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική μας. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα με τόσο ταλέντο να μην κάνει κάτι καλό. Ερωτηθείς για το τι έφταιξε για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους τραυματισμούς.

«Για να πετύχεις πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Είχαμε και τους τραυματισμούς που μας έβγαλαν από το ρυθμό μας. Όταν χάνεις κάποιον παίκτη δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουν πολλοί. Αλλάζει η ισορροπία και το ροτέισον και οι προπονητές ψάχνουν να βρουν κάτι να το αντιμετωπίσουν, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο».

Όσο για την επόμενη μέρα της Εθνικής; «Πρέπει να μην ψάξουμε να βρούμε δικαιολογίες. Πρέπει οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα να βρουν τι έφταιξε και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Να δουλέψουμε με μεράκι βήμα βήμα για να πάμε πολύ ψηλά. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι και να είναι όλοι υγιείς και σίγουρα θα υπάρξουν οι παίκτες που θα δώσουν το 100% στην ομάδα.

* Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013 (photo by Elio Castoria)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.