Νέοι, ωραίοι και… πανέτοιμοι για επιστροφή στην Α’ κατηγορία

Written by  Ιουν 23, 2016

Η Εθνική Ομάδα Νέων εντυπωσίασε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 της Χαλκίδας, επικρατώντας της Ουκρανίας με 99-58, αποδεικνύοντας πως είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξαν ελεύθερο και όμορφο μπάσκετ και ικανοποίησαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, «σερβίροντας» με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο «πιάτο» πριν από την φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Τουρκία.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας άφησε εκτός από την αναμέτρηση τους Δίπλαρο, Μιλεντίγεβιτς και Μαραγκίδη, ωστόσο, είδε με μεγάλη ικανοποίηση τους παίκτες του να εξαπλώνουν στο γήπεδο το πλούσιο ταλέντο τους και να δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Οι νεαροί διεθνείς έδειξαν από νωρίς ότι βρίσκονται σε καλή μέρα, πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο διψήφιες διαφορές, τις οποίες δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει και να διευρύνει και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος με 17 πόντους, ο Δημήτρης Σταμάτης είχε 14 πόντους, ο Διονύσης Σκουλίδας είχε 13 και ο Γιώργος Τσαλμπούρης 11, ενώ από την τουρκική ομάδα, 14 πόντους είχε ο Κόμπετς.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 51-22, 77-40, 99-58

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 17, Κώττας 6, Κόνιαρης 2, Μουράτος 10, Σταματογιάννης 2, Φλιώνης 2, Σκουλίδας 13, Λούντζης 9, Μπιλλής 7, Σταμάτης 14, Ντουζίδης 6, Τσαλμπούρης 11

Ουκρανία (Μίκελσον): Αντονένκο 2, Μπεριόζκιν 4, Κόμπετς 14, Πρίμακ 5, Παβλόφ 10, Ταρασένκο 4, Μίχαλιουκ 10, Μπάλαμπαν, Ζότοφ 3, Σιντόροφ 3, Σκαπίντσεφ Ι. 4, Σκαπίντσεφ Ντ. 2, Μιροσνιτσένκο

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.