Εθνική Γυναικών: Στο Νο 11 του Ranking της FIBA η Ελλάδα

Written by  Αυγ 18, 2018

Με κάτι παραπάνω από ένα μήνα να απομένει για το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η FIBA έβγαλε στην επίσημη ιστοσελίδα της κατάταξη των ομάδων που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Στην πρώτη πεντάδα φιγουράρουν τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς Ισπανία, Βέλγιο και Γαλλία βρίσκονται στις θέσεις τρία, τέσσερα και πέντε αντίστοιχα, με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση και την Αυστραλία στο νούμερο δυο.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο νούμερο 11 πίσω από Λετονία και Κορέα και μπροστά από Αργεντινή, Τουρκία και Νιγηρία, ενώ στο άρθρο επισημαίνεται πόσο λατρεύει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το ρόλο του αουτσάιντερ.

"Έδειξαν στο Ευρωμπάσκετ των Γυναικών το 2017 ότι τους αρέσει να μην τους υπολογίζουν και απολαμβάνουν τον ρόλο του αουτσάιντερ. Έτσι, ίσως θα τους κάνουμε χάρη και θα τους πετάξουμε χαμηλά στη λίστα. Ήταν η περσινή εμφάνιση στην Πράγα μια απροσδόκητη επιτυχία, ή οι βετεράνες όπως η Έβινα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου κάτι ακόμα να δώσουν; " είναι η ακριβής περιγραφή δίπλα στην Ελληνική σημαία.

Πηγή: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.