Η Ελλάδα στις 12 κορυφαίες ομάδες του κόσμου

Written by  Σεπ 25, 2018

Η Εθνική Γυναικών πανηγύρισε την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Τενερίφη της Ισπανίας, μετά τη νίκη της με 58-48 επί της Κορέας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Στο πρώτο μισό του αγώνα μπορεί η Κορέα να είχε το προβάδισμα ωστόσο η Εθνική ομάδα έδειξε ότι  θέλει πάρα πολύ τη νίκη και στο δεύτερο μισό πάτησε το πόδι στο γκάζι, πέρασε μπροστά και στο τέλος ήταν αυτή που πανηγύρισε με το τελικό 48-58 . Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα του Β ομίλου στη νοκ-άουτ αναμέτρηση για την πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας κόντρα στην Κορέα ήταν ιστορικής σημασίας για έναν ακόμα λόγο. Η εμβληματική αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Εβίνα Μάλτση έγινε η πρώτη σε συμμετοχές με τη γαλανόλευκη φανέλα καθώς έφτασε τις 211, ξεπερνώντας την Σοφία Κλιγκοπούλου που έχει 210.

Το παιχνίδι: 

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου, Σπανού και Φασούλα. Ο Κώστας Κεραμιδάς επέλεξε την άμυνα ζώνης στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ στην επίθεση τα περισσότερα σουτ γινόντουσαν εντός παιδιάς με την Στέλλα Καλτσίδου να έχει 6 πόντους με 2 τρίποντα και να την ακολουθεί η Παυλοπούλου με 5. Η Κορέα ήταν εύστοχη παρ' ότι η Ελλάδα πίεζε και οι επιθέσεις της ήταν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την Κορέα να έχει βραχεία κεφαλή 17-16. Το δεύτερο  δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να παίζει νευρικά δείγμα της κρισιμότητας του αγώνα με τον προπονητή να αλλάζει συνεχώς σχήματα. Η Κορέα προηγήθηκε με 25-18 αλλά με ένα σερί 7-0 η Εθνική έφερε το παιχνίδι στα ίσα για να κλείσει το ημίχρονο 28-25 υπέρ της Κορέας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου και Σπανού γι' αρχικό σχήμα. Η μπάλα πέρασε από την αρχή στην ρακέτα και η περιφέρεια τροφοδοτούσε τις ψηλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 4 γρήγορους πόντους με βολές από την Σπανού. Στο 4' του τρίτου δεκαλέπτου μπήκε αλλαγή η Κατερίνα Σωτηρίου, στην πρώτη της εμφάνιση σε αυτό το παγκόσμιο, έπειτα από τον τραυματισμό στην μέση που την ταλαιπωρούσε. Μία έξοχη συνεργασία Μάλτση Σπανού έφερε την Ελλάδα στο +3 ενώ η Σωτηρίου έκανε το  35-30 υπέρ της Εθνικής.Παίζοντας άμυνα και όντας αποτελεσματική στην επίθεση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δημιούργησε σερί 9-0. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Εθνική να προηγείται με 35-45 έχοντας δεχθεί 7 πόντους ενώ στην επίθεση είχε βάλει 20.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική παίζοντας ώριμο μπάσκετ στην επίθεση και έχοντας σφίξει την άμυνά της ,άρχισε να χτίζει διαφορά με την Λύμουρα να δημιουργεί και τις Χριστινάκη, Σταμάτη και Σπανού να τελειώνουν τις φάσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως η Κορέα δεν είχε ευστοχήσει σε κανένα σουτ 4' πριν τελειώσει το δεκάλεπτο. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς ο αγώνας είχε κριθεί. Η Εθνική νίκησε με 58-48 την Κορέα και προκρίθηκε στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Κορυφαίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η Άρτεμις Σπανού με double double έχοντας 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, η Στέλλα Καλτσίδου με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ ενώ είχε και 4 ασίστ ενώ άξια συμπαραστάτρια η Πηνελόπη Παυλοπούλου που πρόσθεσε 7 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 28-25, 35-45, 48-58

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμάτη 5, Λύμουρα 2 (3 α), Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου 7, Μάλτση 3 (5 α), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 13 (12ρ), Καλτσίδου 8 (4 α, 3κλ), Χριστινάκη 6, Φασούλα 6  

1 comment

  • Gail Gleason
    Comment Link Gail Gleason Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 23:10

    Way to go, Pinelopi! Cheering for you from Pullman! Go, Cougs!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.