Η Βαλένθια και… οι άλλοι

Written by  Δεκ 10, 2015

Ανατροπές και ενδιαφέρουσες ανατροπές σημειώθηκαν και στην ένατη αγωνιστική του Eurocup, καθώς άλλες ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση και άλλες θα τα παίξουν όλα για όλα στην τελευταία «στροφή» της πρώτης φάσης. Μοναδική αήττητη η Βαλένθια, μεγάλες νίκες για Νεπτούνας, Μπάνβιτ και Σζολνόκι.

 

Η Ούνικς Καζάν επικράτησε εύκολα με 91-77 της Μπουντούτσνοστ και παρέμεινε πρώτη στον τέταρτο όμιλο, «βυθίζοντας» την κροατική ομάδα στο 3-6 που δεν της αφήνει περιθώρια πρόκρισης μετά και τη νίκη της Μπάνβιτ επί της Τραμπζονσπόρ. Ο Κουίνο Κολόμ έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση που κατέληξε σε triple double με βλέψεις για… περισσότερα, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 6 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας συνολικά 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Κιθ Λάνγκφορντ με 26 πόντους,
3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λατάβιους Γουίλιαμς είχε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους, 19 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς.

Η Νεπτούνας έκανε άνω κάτω τον έκτο όμιλο, αφού με τη νίκη της επί της Νίζνι Νόβγκοροντ όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, αλλά κάνει και το έργο της ΑΕΚ πολύ δύσκολο, αφού για να προκριθεί η ελληνική ομάδα πρέπει να νικήσει τους Λιθουανούς την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα η Χαποέλ να ηττηθεί από την Κράσνι Οκτιάμπρ. Ο Χάρβεϊ Γκραντ έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ για την ρωσική ομάδα ο Ρασίντ Μαχάλμπασιτς είχε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γαλατασαράι διέλυσε την πιο αδύναμη ομάδα ίσως και της διοργάνωσης, Κράσνι Οκτιάμπρ με 103-76 και απολαμβάνει τη μοναξιά του 8-1 στην κορυφή, ενώ η ρωσική ομάδα κρατάει πλέον την τύχη της ΑΕΚ στα χέρια της, αφού πρέπει να αποχαιρετήσει με νίκη την διοργάνωση για να δώσει χαρά στην ελληνική ομάδα. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Χουσείν Κοκσάλ 14 πόντους με 7 ριμπάουντ για την Γαλατασαράι που είχε συνολικά
έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από την αποδυναμωμένη Κράσνι, ο Ντμίτριι Σοκόλοφ έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Μπιλμπάο επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 63-84 και «αγκαλιάζει» την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου, τη στιγμή που η σέρβικη ομάδα θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική. Ο Νταϊρίς Μπέρτανς «εκτέλεσε» τους γηπεδούχους με 26 πόντους, ενώ για την Ολύμπια ο Λούκα Ρούπνικ είχε 11 πόντους.

Η Σαραγόσα πέρασε από την έδρα της Ουλμ με 81-84, εξασφάλισε την δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου και άφησε τη γερμανική ομάδα να αγωνιά για την τύχη της στην τελευταία αγωνιστική. Ο Σεκ Χένρι ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 21 πόντους και 5 ασίστ, ενώ για την Ουλμ ο Ρέημαρ Μόργκαν είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Περ Γκέντερ έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ασίστ.

Η Βενέτσια δυσκόλεψε πολύ την Βαλένθια, ωστόσο, δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τους Ισπανούς στη φετινή διοργάνωση και με την ήττα της με 58-62 έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση μία «στροφή» πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Φίλιπ Γκος σημείωσε 12 πόντους για τους γηπεδούχους.

Η Ρέτζιο Εμίλια πέρασε εύκολα από την έδρα της Λε Μαν με 71-87 και παραμένει στο κυνήγι της πρώτης θέσης μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ακίλε Πολονάρα έκανε double-double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ για την ιταλική ομάδα, ενώ για τους γηπεδούχους που έμειναν στο 3-6, ο Ταϊγουέιν ΜακΚι είχε 24 πόντους.

Η Γκραν Κανάρια επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 83-78 και παρέμεινε μόνη πρώτη στον δεύτερο όμιλο, εμποδίζοντας τη γερμανική ομάδα από το να εξασφαλίσει την πρόκρισή της και πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Ο Κέβιν Πάνγκος με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ισπανικής ομάδας, μαζί με τον Άλεν Όμιτς που είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ για την Άλμπα Βερολίνου ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς και ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς έχουν από 15 πόντους.

Η Μπάνβιτ επικράτησε δύσκολα της Τραμπζονσπόρ με 71-67 και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, αφού έπιασε την «συμπατριώτισσά» της στο 5-4. Ο Άντριεν Μόερμαν έκανε double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Κόρτνεϊ Φόρτσον είχε 19 πόντους με 6 ασίστ για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους ο Ντάμιαν Κούλιγκ είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η Σζολνόκι επικράτησε εύκολα της Μπεσίκτας με 85-67 και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ανεβαίνοντας στο 4-5 μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντέιβιντ Βοϊβόντα με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Στραχίνια Μιλόσεβιτς που έκανε double-double με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι της τσέχικης ομάδας, ενώ double-double έκανε και για τους φιλοξενούμενους ο Ματσέι Λάμπε με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η Λούντβιχσπουργκ πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα απέναντι στην Μπρίντιζι, την οποία δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει με 60-87 και να διατηρηθεί στην τρίτη θέση. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέησον Μπουν με 16 πόντους, ενώ ο Νεμάνια Μιλόσεβιτς έκανε double-doubleγια την ιταλική ομάδα με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της βραδιάς, η Τρέντο επικράτησε δύσκολα της ουραγού Βόννης με 98-96 σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης. Ο Ντομινίκ Σάτον έκανε double-doubleμε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Τζαμάρ Σάντερς είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ για την γερμανική ομάδα ο Τζίμυ ΜακΚίνεϊ είχε 29 πόντους και ο Ρότνεϊ Κλαρκ 23.

Στο πλέον αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε της ουραγού του πέμπτου ομίλου Λιέτουβος Ρίτας με 92-84 και διεύρυνε το προβάδισμά της στο 8-1. Ο Ράιαν Τούλσον σημείωσε 22 πόντους και ο Τζάνις Τίμμα είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ για την λιθουανική ομάδα ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Την Τρίτη, η Όλντεμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας της Ναντέρ με 83-92 και πλέον περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Η γερμανική ομάδα έκανε καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και πήρε την σπουδαία νίκη που την φέρνει στο 4-5 αφήνοντας τους γηπεδούχους στο 3-6 και να περιμένουν ένα «θαύμα» για να προκριθούν. Ο Βον Ντάγκινς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 22 πόντους (3/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7/7 βολές) και ο Μπράιαν Κβέηλ συμπλήρωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Για τους ηττημένους, 20 πόντους είχε ο Τζέραλντ Ρόμπινσον και 15 ο Μύκαλ Ράιλι.

Η αποκλεισμένη από τη συνέχεια της διοργάνωσης Νανσί πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Σαρλερουά με 80-86 και «κάρφωσε μαχαιριά» στους γηπεδούχους, που βλέπουν το «τρένο» της πρόκρισης να χάνεται. Ο Μπέντζαμιν Σένε είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Ντέργουιν Κίτσεν έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ για την Νανσί, ενώ για τη Σαρλερουά ο Μπίλυ Μπαρόν ήταν και πάλι ο κορυφαίος με 26 πόντους.

Φωτό: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.