Έχει πρόβλημα και το δείχνει…

Written by  Ιαν 19, 2016

Ο Άρης πάλεψε για 35’ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, ωστόσο, στο τέλος κατέρρευσε και όχι μόνο γνώρισε την ήττα, αλλά έχασε και με σημαντική διαφορά, με το τελικό 82-67 να αδικεί την προσπάθεια που κατέβαλε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η ελληνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τους γηπεδούχους, όμως, στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και τελικά γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας πως περνάει μια περίοδο κρίσης.

Ταυτόχρονα, με την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στον όμιλο του Eurocup και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά, ο Άρης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και πλέον χρειάζονται πολλές υπερβάσεις για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλύτερα από τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις του και με τους Γουότερς και ΜακΝηλ να είναι ορεξάτοι και να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες, εναλλασσόταν στο σκορ με την γερμανική ομάδα, στην οποία είχε από νωρίς βάλει δύσκολα.

Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 21-20 για την Άλμπα με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά παραγωγικές και τον Άρη να αφήνει υποσχέσεις για την παρουσία του μετά από συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα.

Ό,τι «έχτισε», όμως, ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο, πήγε να το «γκρεμίσει» μέσα στο πρώτο δίλεπτο του δευτέρου όταν και έμεινε για περισσότερα από 4’ χωρίς πόντο και επέτρεψε με τα παιδαριώδη λάθη του στην Άλμπα να κάνει ένα σερί 11-0 και να ανεβάσει τη διαφορά στο +12 (32-20), με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Παρ’ όλα αυτά, οι φωνές του Δημήτρη Πρίφτη έπιασαν τόπο και στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, ο Άρης πίεσε στην άμυνα, έκλεψε μπάλες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με σωστές επιλογές μείωσε σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας στο ημίχρονο μόλις στο -1 (38-37) και ενώ είχε χάσει ευκαιρίες να μειώσει νωρίτερα.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και με απόλυτη συγκέντρωση πήρε προβάδισμα 42-47 στο 25’, έχασε ευκαιρίες να μεγαλώσει τη διαφορά, ωστόσο, σε κάποια σημεία έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και τελικά η Άλμπα ξαναπέρασε μπροστά με τις δυο ομάδες να κλείνουν το δεκάλεπτο ισόπαλες 58-58.

Ο Άρης έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Άλμπα να προηγηθεί με 70-62 στο 37’ και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η ελληνική ομάδα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η Άλμπα να φτάσει σε μια εύκολη νίκη, παίρνοντας, μάλιστα και τη διαφορά με 82-67.

Τη μεγάλη ζημιά στον Άρη την έκανε ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς που σημείωσε 22 πόντους με 10/14 δίποντα, ενώ ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς «άγγιξε» το triple-double με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Από τον Άρη, ο Τζερέλ ΜακΝηλ και ο Ντομινίκ Γουότερς σημείωσαν από 20 πόντους, ωστόσο, δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στην ελληνική ομάδα, αφού οι υπόλοιποι παίκτες κινήθηκαν σε επίπεδα κάτω του μετρίου.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 58-58, 82-67

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Κινγκ 6, Ακρινάρ 11, Κικάνοβιτς 22, Λόντσαρ 9, Βάργκας 4, Λιγιανάγκε, Βόλφαρτ 4, Μιλοσάβλιεβιτς 16, Τσέρι 3, Ζύλκα, Γκλόκνερ, Γουάτ 7

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 3, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Γουάιτ 8, Γουότερς 20, Ζάρας 2, Χάγκινς 2, Κοέν 5, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.