Επίσημο το "αντίο" του Χάινς στην ΤΣΣΚΑ

Written by  Ιουν 03, 2020

Με το θερμό μήνυμα «Ευχαριστούμε Αρχηγέ, Ευχαριστούμε Πρωταθλητή», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την αποχώρηση του Κάιλ Χαινς έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας γεμάτα τίτλους και διακρίσεις και, βεβαίως, την κατάκτησης της Euroleague το 2016 και το 2019.

Ο Αμερικανός που είχε ήδη στο βιογραφικό του άλλους δύο τίτλους με τον Ολυμπιακό έφερε στην Μόσχα το μαχητικό του πνεύμα και την νοοτροπία νικητή, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που θα κατακτήσει από δύο τίτλους με διαφορετικές ομάδες. Με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ αγωνίστηκε σε 414 παιχνίδια, επίδοση που τον καθιστά πέμπτο στην ιστορία του συλλόγου, όπου σημείωσε 3.227 πόντους, συγκέντρωσε 1.703 ριμπάουντ και σημείωσε 284 κοψίματα, κερδίζοντας δυο φορές τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της Euroleague (2016 και 2018), καθώς και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της VTB League το 2016.

«Αυτή δεν είναι η καλύτερη μέρα για τον σύλλογο και τους οπαδούς μας. Σίγουρα φαινόταν σε όλους μας πως ο Κάιλ και η ΤΣΣΚΑ είχαν δεθεί με άρρηκτους δεσμούς και ελπίζαμε πως μέχρι το πρωί η συνεργασία μας θα συνεχιζόταν, αλλά η ζωή μας στέλνει καινούριες προκλήσεις. Ο Κάιλ πέρασε 7 εξαιρετικές σεζόν μαζί μας, μας βοήθησε να κερδίσουμε 2 τίτλους Euroleague, τα κατάφερε εξαιρετικά στα καθήκοντά του ως αρχηγός και έγινε ένα πραγματικό σύμβολο για την ομάδα. Η προσφορά του στις κοινές μας επιτυχίες δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν και έχουμε απεριόριστο σεβασμό στην απόφαση του παίκτη να δεχθεί μια νέα πρόκληση, να ξεκινήσει κάτι καινούριο στην ζωή του. Σε μας, συμπαίκτες, προπονητές, προσωπικό του συλλόγου, οπαδοί, θα μας λείψει ο Κάιλ, θα μας λείψουν η Τζιάνα, η Άνια και η Τζαστίν, ευχόμαστε υγεία και ευτυχία σε όλους τους φίλους της οικογένειας Χάινς. Ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά τα χρόνια. Τα λέμε!», δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν.

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε: «Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για τον καθένα από την ΤΣΣΚΑ ο Κάιλ. Ήμασταν σε επαφή τις τελευταίες μέρες. Τελικά, αποφάσισε να δει κάτι άλλο στην ζωή του έπειτα από 7 χρόνια στην Μόσχα, μετά από δυο τίτλους Euroleague και την αρχηγία. Πάντα θα έχουμε μόνο καλές αναμνήσεις από τον Χάινς. Θα διατηρήσουμε αυτές τις σχέσεις εντός και εκτός παρκέ. Εύχομαι υγεία σε αυτόν και την οικογένειά του».

Το αντίο του αρχηγού

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Κάιλ Χάινς ανέφερε: «Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια τι σήμαιναν τα τελευταία επτά χρόνια για μένα και την οικογένειά μου. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα είναι πάντα το σπίτι μου. Ευχαριστώ τους κ.κ. Ιβάνοφ, Βατούτιν, Φουράεβα, για την ευκαιρία να παίξω με την ΤΣΣΚΑ. Ευχαριστώ τον κόουτς Ιτούδη όχι μόνο γιατί με έκανε καλύτερο παίκτη, αλλά και καλύτερο άνθρωπο εντός και εκτός γηπέδου. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό και τα μέλη του οργανισμού της ΤΣΣΚΑ που μου συμπεριφέρθηκαν σαν δικό τους άνθρωπο. Σε όλους τους συμπαίκτες μου, παλαιούς και τωρινούς, ήταν τιμή και πλεονέκτημα να μοιράζομαι το παρκέ μαζί με όλους σας. Στους οπαδούς ευχαριστώ για το πάθος και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Στην πόλη της Μόσχας και την χώρα της Ρωσίας, ευχαριστώ που προσέφεραν στην οικογένειά μου ένα σπίτι. Θα μου λείψετε όλοι. Κάποιοι θα θυμούνται τους 2 τίτλους Euroleague, τους 6 τίτλους VTB, τα έξι Final Four ή τις δύσκολες νίκες που είχαμε αυτά τα επτά χρόνια. Εγώ θα θυμάμαι τις περισσότερες σχέσεις και φιλίες που έχτισα με όλους σας. Είχαμε καλές στιγμές, κακές στιγμές, κλάψαμε σε δύσκολες στιγμές και γιορτάσαμε θριαμβευτικές νίκες. Μέσα από όλα αυτά, αυτό που κρατώ περισσότερο είναι ότι τα καταφέραμε όλοι μαζί. Ακόμα και το κοινό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος του, αυτό δεν είναι αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Θα είστε όλοι για πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ και πάλι. Ο αρχηγός σας».

Πηγή και φωτο: cskabasket.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.