Στο ΟΑΚΑ είναι πάντα... αλλιώς!

Written by  Δεκ 05, 2015

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα ότι το ΟΑΚΑ δεν περνάει κανένας καλά και με μια μεγάλη νίκη με 93-86 έφτασε το 4-4 στον όμιλο και πλέον περιμένει την επόμενη αγωνιστική την Ζιέλονα Γκόρα προκειμένου να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκρισή του στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

 

Οι «πράσινοι» έβαλαν και πάλι τα... καλά τους και μπροστά στο κοινό τους που γέμισε το ΟΑΚΑ και έδωσε τον παλμό στην ομάδα, επικράτησαν της πρωτοπόρου του ομίλου και έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί 9 συνεχόμενων ηττών.

Μπορεί ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να έκανε ενα από τα καλύτερα παιχνίδια του από τότε που φόρεσε την πράσινη φανέλα, όμως, η μεγάλη μνεία θα πρέπει να γίνει στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έκανε μια εμφάνιση από εκείνες που αποδεικνύουν ότι είναι ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης της εποχής του και απέδειξε πόσο «φτωχό» θα μείνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ όταν στο τέλος της σεζόν υλοποιήσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 18:34 συμμετοχής προσφέροντας κατά διαστήματα εντυπωσιακές φάσεις για highlight.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου με 21-22, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, άρχισε να παίρνει μια διαφορά και την έφτασε στο τέλος του ημιχρόνου σε διψήφια επίπεδα (45-35).

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους «πράσινους», αφού, έχοντας τον πλήρη έλεγχχο του αγώνα και με την εξέδρα να τους «σπρώχνει» προς την επιτυχία, έκαναν ένα σερί 8-2 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (53-37).

Από το σημείο εκείνο και μετά, η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, μείωσε σε 66-57 στο τέλος της περιόδου και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε μια «ανάσα» από το να ξαναπάρει το προβάδισμα, αφού πλησίασε στον πόντο (73-72) στο 35’.

Το «φάντασμα» των σερί ηττών από τους «μπλαουγκράνα», αλλά και των κακών τελειωμάτων στους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, όμως, σε εκείνο το σημείο ήταν η ώρα των μεγάλων παικτών και, κυρίως του Δημήτρη Διαμαντίδη. Με 5 συνεχόμενους πόντους του αρχηγού του ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι μια μικρή διαφορά, την οποία κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος και να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 93-86 που τον φέρνει μόνο ένα βήμα πριν από την μαθηματική πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Εκτός από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που τα έκανε... όλα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και απέδειξε πως βρίσκεται σε καλή φόρμα, καταφέρνοντας να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Ο Σέρβος σέντερ είχε 25 πόντους με 8/9 δίποντα, 9/9 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο και ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι. Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Τζέημς Γκιστ με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από την Μπαρτσελόνα, ο Αντέ Τόμιτς έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες με 21 πόντους ήταν εκείνος που ουσιαστικά συνέβαλε περισσότερο στο να επιχειρήσει η ισπανική ομάδα να κάνει την ολική ανατροπή και να «κλέψει» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 45-35, 66-57, 93-86

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 25, Παππάς 4, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 20, Γκιστ 10, Καλάθης 9, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 2

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 6, Ρίμπας 1, Λαουάλ 6 , Αμπρίνες 21, Ναβάρο 5, Σατοράνσκι 6, Βεζένκοφ 3, Σάμουελς 2, Όλεσον 3, Αρόγιο 9, Περπέρογλου 13, Τόμιτς 11 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.