Εμφατική πρόκριση στο Top 16 και στο βάθος… ΣΕΦ

Written by  Δεκ 12, 2015

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι στο ΟΑΚΑ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και απέναντι στην Ζιελόνα Γκόρα πήρε μια εμφατική νίκη με 82-51, με την οποία «σφράγισε» την πρόκρισή του στο Top 16 της Ευρωλίγκας, όπου δεν αποκλείεται να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό.

 

Οι «πράσινοι» δυσκολεύθηκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στην μαχητική πολωνική ομάδα, όμως, στη συνέχεια, με τον Νικ Καλάθη να προσθέτει μια ακόμα «μαεστρική» εμφάνιση, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και μοίρασαν κατά διαστήματα και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που και πάλι γέμισαν το ΟΑΚΑ.

Στην αρχή του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι, δείχνοντας ότι και σε αυτή την αναμέτρηση θα φτάσει σε υψηλά σκορ, όμως,  η άμυνά του δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα «τεχνάσματα» των φιλοξενουμένων και έτσι οι δυο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 26-23.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως, ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε, άρχισε να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο 13’ (35-25) και με τον Τζέημς Γκιστ να χαρίζει όμορφες φάσεις για highlights, προηγήθηκε στο ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (47-33) και κάπου εκεί τα πάντα είχαν κριθεί.

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να… κοιτάξει πίσω του, αφού η ελλιπής Ζιελόνα Γκόρα δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει κι έτσι το μόνο για το οποίο υπήρχε ενδιαφέρον ήταν η τελική έκταση της διαφοράς.

Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 67-47, η διαφορά έφτασε ακόμα και το +34 για τον Παναθηναϊκό (81-47) με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 από τους «πράσινους» και έτσι, το τελικό 82-51 ήρθε να επισφραγίσει μια ακόμα πρόκριση της ελληνικής ομάδας στο Top 16, εκεί όπου με την μέχρι στιγμής κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό που τερμάτισε πρώτος στον δεύτερο όμιλο.

Ο Νικ Καλάθης ήταν για ένα ακόμα βράδυ ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας πως έχει την θέληση και την ικανότητα να είναι ο νέος ηγέτης του «τριφυλλιού».

Ο διεθνής γκαρντ είχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα και ήταν μακράν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τζέημς Γκιστ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Όγκνιεν Κούζμιτς είχε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από την Ζιελόνα Γκόρα που πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή επιθετική της παρουσία, ο Ματιέ Πονίτκα είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-47, 82-51

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 9, Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14, Καλάθης 18, Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8


Ζιελόνα Γκόρα (Φιλιπόφσκι): Μποστ 5, Ρέινολντς 8, Σζέβτσζικ 6, Πονίτκα Μαρ. 2, Πονίτκα Ματ. 11, Γκρουσζέτσκι, Χριτσάνιουκ 5, Ζαμοΐσκι 3, Μπορόβνιακ 3, Κοσζάρεκ 8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.