«Γλέντησε» τον Ομπράντοβιτς με απίστευτο Καλάθη

Written by  Δεκ 16, 2016

Με τον Νικ Καλάθη να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ και τον κόσμο του να του δίνει ώθηση, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε εύκολα της Φενέρμπαχτσε με 81-70 και πλήγωσε για μια ακόμα φορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο διεθνής γκαρντ βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ και ήταν ο κινητήριος μοχλός των «πρασίνων», αγγίζοντας το triple-double σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα.

Η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης από τους περσινούς φιναλίστ της διοργάνωσης και με τη νίκη τους εξακολουθούν και βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πρώτη τετράδα με τη μάχη να έχει ανάψει, καθώς πλέον τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με μόλις μία νίκη λιγότερη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος και με διάθεση να τρέξει και να πιέσει σε όλο το γήπεδο και αυτό μεταφράστηκε σε μια απόλυτη υπεροχή του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού με τη διαφορά να φτάνει γρήγορα στο +8 (19-11) και την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τους «πράσινους» να έχουν διαφορά ασφαλείας (23-14).

Με την ίδια συνταγή και την άμυνά του να έχει κλείσει πολύ καλά όλα τα ατού της τουρκικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός έφτασε γρήγορα τη διαφορά στο +15 (33-18 στο 15’) κι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς ενεργοποίησαν τους παίκτες του που μείωσαν αρκετά τη διαφορά και έφτασαν στο ημίχρονο να υπολείπονται μόλις 4 πόντους (41-37).

Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν περισσότερο και επανέφερε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, ενώ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου την εκτόξευσε και πάλι στο +14 (66-52) και παρέμεινε κυρίαρχος της αναμέτρησης.

Το τελικό 81-70 φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 7-5 και ρίχνει την Φενερμπαχτσέ στο 8-4 μαζί με τον Ολυμπιακό, την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπασκόνια, ενώ οι «πράσινοι» μπήκαν πλέον για τα καλά στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός και με την εκπληκτική του εμφάνιση δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων που στο πρόσωπό του βλέπουν τον νέο ηγέτη τους. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 5 κλεψίματα 1 κόψιμο, 2 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος σε 31:18 και ήταν ο καταλύτης της «πράσινης» νίκης.

Πολύ καλοί σε απόδοση και οι Ντεμέτρις Νίκολς με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, Κέισι Ρίβερς με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ και Τζέημς Φελντείν με 10 πόντους και 4 ασίστ.

Η Φενερμπαχτσέ εγκλωβίστηκε στο εξαιρετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και μόνο ο Τζέημς Νάνναλι με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Κώστας Σλούκας με 13 πόντους και ο Έκπε Γιούντο με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατάφεραν να διακριθούν.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 61-52, 81-70

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Νίκολς 14, Ρίβερς 10, Τζέημς 4, Μποχωρίδης 1, Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 10, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 8, Μπουρούσης 9, Καλάθης 16

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Γιούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 3, Σλούκας 13, Νάναλι 21, Μίντσεφ, Ουγκουρλού, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου, Ντατόμε 6

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.