Του πήρε τον αέρα και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα

Written by  Ιαν 06, 2017

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ελληνικού ντέρμπι της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού Superfoods με 77-69 και παρέμεινε στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play off, αφήνοντας τον αιώνιο αντίπαλό του αρκετά πίσω του σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και κατάφεραν να πάρουν τη διαφορά που τους έδωσε την έκτη συνεχόμενη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού και δείχνουν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση για να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στα Final Four της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να επιστρέφουν πανέτοιμοι από τους τραυματισμούς τους, τον Ντομινίκ Γουότερς να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις, ενώ όταν η μπάλα «έκαιγε» ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε πρωτοβουλίες που έδωσαν την ώθηση στην ομάδα του να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Κέισι Ρίβερς και τον Τζέημς Γκιστ που μαζί πέτυχαν τους 47 από τους 69 πόντους της ομάδας τους, ενώ σε πολύ κακή μέρα βρέθηκαν παίκτες-κλειδιά, όπως ο Νικ Καλάθης, ο Κρις Σίνγκλετον και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους του Ολυμπιακού που γέμισαν από νωρίς το ΣΕΦ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό με το τζάμπολ, βάζοντας στην αρχική πεντάδα τον Αντώνη Φώτση και τον Σάντρο Τζεντίλε στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, πιέζοντας στην άμυνα, καταφέρνοντας να έχουν κλέψει την μπάλα τρεις φορές ήδη στο πρώτο δίλεπτο, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και μετά το πρώτο πεντάλεπτο έδειξαν ότι βρήκαν τα πατήματά τους για να περάσουν μπροστά με 11-5 με τον Κεμ Μπιρτς να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια, φτάνοντας γρήγορα σε εντυπωσιακές επιδόσεις (9 πόντοι και 6 ριμπάουντ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 17-9 στο 9’, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε 10 συνεχόμενους πόντους από τον Κέισι Ρίβερς για να μειώσει στον πόντο (24-23 στο 15’) και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 38-37.

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλό με τις δυο ομάδες να προσπαθούν περισσότερο να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο, παρά να φτάσουν στο καλάθι του.

Ο Παναθηναϊκός με τους Ρίβερς και Τζέημς να κάνουν… πάρτι πήρε ένα μικρό προβάδισμα (45-48 στο 27’), όμως, ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ντόμινικ Γουότερς που έδωσε ενέργεια και ταχύτητα, έκανε ένα εκπληκτικό ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο και με σερί 10-0 πέρασε μπροστά στη λήξη του δεκάλεπτου με 55-50.

Ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και με τρίποντο του Ντομινίκ Γουότερς για τους πρώτους του πόντους στην Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους», έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (64-53 στο 34’), όμως, ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και με πιεστική άμυνα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση, μείωσε σε 65-62 στο 36’.

Δυο συνεχόμενα τρίποντα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου επανέφεραν τη διαφορά στο +9 για τον Ολυμπιακό (71-62) και το ΣΕΦ πήρε… φωτιά από τους φίλους της ομάδας που τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομα του νεαρού φόργουορντ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυνάμεις να κάνει την τελική αντεπίθεση κι έτσι το τελικό 77-69 επισφράγισε την ανωτερότητα των γηπεδούχων που πήραν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους επί των «πρασίνων», ενώ ανέβηκαν στο 11-5 και παραμένουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης μαζί με την Μπασκόνια (το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί).

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης σημείωσε μεγάλα καλάθια ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, πολύ καλός ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κεμ Μπιρτς με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ο Βασίλης Σπανούλης, αν και δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, κατάφερε να σημειώσει συνολικά 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Έρικ Γκριν πρόσθεσε 10 πόντους.

Στο ντεμπούτο του, ο Ντομινίκ Γουότερς έδειξε έτοιμος να προσφέρει ποιοτικές λύσεις στον Ολυμπιακό, καθώς στα 09:48 που αγωνίστηκε προσέφερε την αλλαγή ρυθμού που χρειαζόταν, καλές άμυνες και 3 πόντους με 2 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, όλα τα… λεφτά ήταν ο Μάικ Τζέημς που ολοκλήρωσε 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Κέισι Ρίβερς που σταμάτησε στους 23 πόντους με 3 ριμπάουντ, ωστόσο, κανένας άλλος παίκτης των «πρασίνων» δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10, Μπιρτς 11, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 13, Σπανούλης 13, Γουότερς 3, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 7

 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Νίκολς, Ρίβερς 23, Τζέημς 24, Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 3, Καλάθης 4

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.