Η ήττα είναι το λιγότερο, αγωνία για Λοτζέσκι

Written by  Μαρ 25, 2017

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει μια μεγάλη νίκη που θα του έδινε ελπίδες να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 3η θέση, την οποία πλέον καταλαμβάνει και μαθηματικά, όμως, όχι μόνο γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης με 73-79, αλλά είδε και τον Ματ Λοτζέσκι να αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τις εκτιμήσεις να μην είναι ευχάριστες.

Ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ των Πρωταθλητών Ελλάδας παραπάτησε σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να γυρίσει το πόδι του και να αποχωρήσει, με το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού να τρέχει για να δει το μέγεθος της ζημιάς, καθώς η χρονιά μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της. Τα μηνύματα πάντως δεν είναι αισιόδοξα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πιθανή ρήξη αχιλλείου κάτι που σημαίνει ότι η χρονιά για τον παίκτη ολοκληρώνεται άδοξα.

Το γεγονός αυτό επισκίασε την ούτως ή άλλως απώλεια του Ολυμπιακού να επικρατήσει ενός εκ των φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, παίζοντας καλό μπάσκετ για 28’, όμως, το κακό τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και το πρώτο μισό της τελευταίας, βοήθησαν τους Ισπανούς να πάρουν μια διαφορά 9 πόντων και εν τέλει τη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή και στην ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει τις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να μάθει τον αντίπαλό του στα play off, την ομάδα δηλαδή που θα τερματίσει στην 6η θέση.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τον Οθέλο Χάντερ για την προσφορά του στην κατάκτηση των δυο προηγούμενων πρωταθλημάτων, αλλά και στο να φτάσει η ομάδα στον τελικό της Ευρωλίγκας, ενώ οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» χειροκρότησαν θερμά τον Αμερικανό σέντερ.

Θερμή ήταν η υποδοχή και στον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος ανταπέδωσε με μια ζεστή χειρονομία.

Με τον ενθουσιασμό από την κερκίδα που ζητούσε από το τζάμπολ ακόμα το ευρωπαϊκό τρόπαιο και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια και διάθεση να τρέξει και έφτασε σε ένα προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (18-10 στο 8’).

Η Ρεάλ απάντησε με σερί 0-6 για να μειώσει στο καλάθι και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με ένα τρομερό τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ για το 20-19.

Η ελληνική ομάδα δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της, προσπαθώντας ν περιορίσει τα ατού των φιλοξενούμενων και με υπομονή να οργανώνει την επίθεσή της, όμως, η Ρεάλ έβρισκε τρόπο να απαντήσει και με τον Άντονι Ράντολφ να βρίσκεται σε καλή μέρα να απειλεί πότε με μακρινά σουτ, πότε με αιφνιδιασμούς έπειτα από καλές άμυνες.

Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 37-37, ενώ σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζει, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 6-0 πέρασε μπροστά με 43-37.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι τρόπο να απαντήσουν και με τον Σέρχιο Γιουλ να παίρνει μπροστά, πήραν προβάδισμα με 52-56 και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με την ίδια διαφορά (54-58).

Όσο περνούσε η ώρα, η Ρεάλ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 9 (63-72 στο 37’), όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια προσπάθεια να γυρίσουν το ματς, μείωσαν σε 70-73, έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αλλά δεν το κατάφεραν, με αποτέλεσμα το τελικό 73-79 να δίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη.

Το χειρότερο όλων ήταν ότι σε μια προσπάθειά του να μειώσει, ο Ματ Λοτζέσκι παραπάτησε στα 19.8’’ πριν το τέλος και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του, μουδιάζοντας την κερκίδα, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες απώλειες τώρα που η σεζόν φτάνει στην κορύφωσή της.

Η μεγάλη εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ δεν μετουσιώθηκε σε νίκη για τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Δημήτρη Αγραβάνη να προσθέτει άλλη μια θετική εμφάνιση με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Μεγάλη ζημιά έκανε ο Άντονι Ράντολφ, ο οποίος απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του, ολοκληρώνοντας με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, ενώ ο Σέρχιο Γιουλ ήταν και πάλι καταπληκτικός με 21 πόντους και 5 ασίστ και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Οθέλο Χάντερ σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 9, Γουότερς 2, Αγραβάνης 10, Μιλουτίνοφ 18, Παπανικολάου 11, Μάτζαρης 5, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 21, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς 4, Ματσιούλις 7, Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χαντερ 10, Γιουλ 21, Τόμπκινς 3, Τέιλορ 5

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.