Ξέσπασε στη Μακάμπι, αγωνία για Μακλήν

Written by  Ιαν 16, 2018

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε για την βαριά ήττα στη Βιτόρια πάνω στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία συνέτριψε με 94-64 και πέτυχε την 13η νίκη του στη διοργάνωση, συνεχίζοντας το κυνήγι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο, δεν μπορεί να χαρεί πολύ τη νίκη του, αφού σε λιγότερο από 48 ώρες τον περιμένει η πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αγωνία για τον τραυματισμό του Τζαμέλ Μακλήν.

Αν και οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 0/9 τρίποντα πριν ο Βασίλης Σπανούλης σημειώσει το πρώτο για την ομάδα του, έδειξαν απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βελτίωσαν σημαντικά τα ποσοστά τους, ολοκλήρωσαν με 9/26 από τα 6,75 μ., ελέγχοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο το ρυθμό και τα ριμπάουντ (45 με 14 επιθετικά έναντι 35), έτρεξαν σε κάθε ευκαιρία, είχαν καλή δημιουργία (26 ασίστ) και, στο τέλος μοίρασαν και θέαμα, ευχαριστώντας τους φιλάθλους τους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και οι 12 παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν και είχαν συμμετοχή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώνεται και στην συνολική διαφορά στο σύστημα αξιολόγησης με την ελληνική ομάδα να συγκεντρώνει 114 βαθμούς έναντι μόλις 51 της Μακάμπι.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την συμμετοχή του, με την οποία έφτασε τις 215 ευρωπαϊκές παρουσίες με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, ξεπερνώντας τον Μίλαν Τόμιτς.

Μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Τζαμέλ Μακλήν, ο οποίος έπειτα από ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο, ένιωσε ένα σφίξιμο στη μέση στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, πήγε στα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε, με την αγωνία για την συμμετοχή του στο ματς της Πέμπτης να είναι έκδηλη.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με το μυαλό στην άμυνα και την προσπάθεια να τροφοδοτήσουν τους ψηλούς τους μέσα στη ρακέτα, με συνέπεια το σκορ να είναι κλειστό και το προβάδισμα να εναλλάσσεται.

Με την ενέργεια και τις όμορφες ενέργειες που έβαλε στο παρκέ ο Τζαμέλ ΜακΛήν, δημιούργησε μια διαφορά στο τέλος του δεκάλεπτου (24-16) και έδειξε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι στο σημείο εκείνο.

Με τον Αμερικανό να νιώθει ενοχλήσεις στη μέση και να αποχωρεί για τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τα δυο καλάθια, διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (37-24), όμως, η Μακάμπι απάντησε με σερί 7-0 για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας παρέμειναν συγκεντρωμένοι και, παρά την αστοχία τους, διατήρησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα ως το ημίχρονο (53-40).

Μόλις άρχισαν να μπαίνουν τα σουτ από την περιφέρεια, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 20 πόντους (66-46) και με τις βάσεις για τη νίκη να έχουν ήδη μπει, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 70-51.

Τα χέρια είχαν πια λυθεί, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να στέλνουν τη διαφορά στο +34 (90-56) και να φτάνουν τελικά στην ευρεία νίκη με 94-64 που τους φέρνει στο 13-5 και προσωρινά στην πρώτη θέση μαζί με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους και 7 ασίστ, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του στη νίκη, ο Τζαμέλ Μακλήν στα 05:00 που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ν΄κολα Μιλουτίνοφ ήταν επίσης εξαιρετικός με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από την Μακάμπι, ο Πιερ Τζακσον έμεινε στους 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Άλεξ Τάιους είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.