Τελειώνουν οι ευκαιρίες του...

Written by  Ιαν 24, 2019

Πιο κοντά από ποτέ στον αποκλεισμό του από τα play off βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός που γνώρισε μια ακόμα ήττα σε εκτός έδρας αναμέτρηση, αυτή τη φορά από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 84-75 και, ολοκλήρωσε με 0/3 το σερί μακριά από το ΟΑΚΑ, πέφτοντας στο 8-12 και τώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια υπέρβαση για να μην τελειώσει η χρονιά με το χειρότερο σενάριο, αυτό του αποκλεισμού.

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν και πάλι τα ίδια συμπτώματα που παρουσιάζουν στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και κάθε φορά που πλησίαζαν το σκορ, έδιναν με την ασθενική τους άμυνα την ευκαιρία στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ξεφύγουν ξανά και να φτάσουν στο 9-11, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και, πλησιάζοντας περισσότερο στον στόχο της οκτάδας.

Ο αγώνας ήταν sold out και, όπως πάντα, οι φίλαθλοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ενώ πριν το τζάμπολ σημειώθηκαν συγκινητικές στιγμές, αφού οι ισραηλινοί δεν ξέχασαν τα 6 εκατομμύρια νεκρών του Ολοκαυτώματος, υψώνοντας χαρτόνια με την φράση «We Remember» την ώρα που στις οθόνες εμφανίστηκε ια σημαία του Ισραήλ και της Μακάμπι με τον αριθμό «6».

Κεφάτος και με διάθεση να απλώσει το παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός πήρε ενέργεια από την άμυνα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας διατήρησε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο που τον βρήκε να προηγείται με 16-17.

Με καλάθι και φάουλ του Μήτογλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 16-20, όμως, τα τρίποντα του Κοέν έδωσαν στη Μακάμπι την ευκαιρία να τρέξει ένα σερί 8-0 και να πάρει εκείνη το προβάδισμα και να φτάσει στο +6 (28-22). Οι γηπεδούχοι χτύπησαν τους «πράσινους» μέσα από τη ρακέτα, φτάνοντας το +9 (36-27) και, παρά την αντίδραση της ελληνικής ομάδας, διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (40-35).

Η Μακάμπι μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 11-0 μετέτρεψε το 40-38 σε 51-38, παίρνοντας σημαντικό αέρα για την συνέχεια της αναμέτρησης και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα, προηγήθηκαν στο τέλος του δεκάλεπτου με 62-54.

Με υπομονή και τον Νικ Καλάθη να παίρνει την κατάσταση πάνω του, μοιράζοντας αφειδώς, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 70-66 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, όμως, 5 συνεχόμενοι πόντοι του Καλοϊάρο έφεραν τη Μακάμπι ξανά στο +9 και εκεί τελείωσαν όλα για την ελληνική ομάδα.

Το τελικό 84-75 φέρνει τον Παναθηναϊκό στην πιο δεινή θέση των τελευταίων ετών, μπαίνοντας πλέον στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όπου θα πρέπει να αναζητήσει συνεχόμενες νίκες, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να γλιτώσει τον οδυνηρό αποκλεισμό.

Ο Νικ Καλάθης έκανε ένα ακόμα double-double με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Ματ Λοτζέσκι είχε επίσης 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Ντεσόν Τόμας τελείωσε με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, όμως, η εικόνα των «πρασίνων» δεν ήταν εκείνη που θα τους χάριζε την επιθυμητή νίκη-ανάσα.

Ο Άντζελο Καλοϊάρο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Μακάμπι, ολοκληρώνοντας με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Σκότι Γουίλμπεκιν σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 40-35, 62-54, 84-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.