Ρόουζ: «Επιστρέφω δυνατός και πιο έξυπνος!»

Written by  Ιουλ 29, 2014

Έτοιμος να επιστρέψει δυνατός και αποφασισμένος να παρουσιαστεί το ίδιο καλός όπως πριν από τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς του δηλώνει ο Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος, μάλιστα, πήρε μέρος στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ από όπου θα βγει η αποτολή που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ο Ρόουζ που πέρσι επέστρεψε έπειτα από τον πολύ σκληρό τραυματισμό του στο γόνατο που του στέρησε τη συμμετοχή του σε ολόκληρη τη σεζόν, στάθηκε διπλά άτυχος, αφού σε αγώνα των Chicago Bulls με τους Portland Trail Blazers τραυματίστηκε και πάλι, χάνοντας και δεύτερη σεζόν. Αυτή τη φορά, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει δυνατός, βελτιωμένος και να αποδείξει πως μπορεί να ξαναγίνει ο παίκτης που όλοι γνώριζαν.

«Προετοιμάζομαι για πολύ καιρό. Πολλοί να νομίζουν ότι δε μπορώ να τα καταφέρω, ίσως επειδή δεν με έχουν δει. Εγώ, όμως, αφιέρωσα όλο μου το καλοκαίρι για να προετοιμαστώ γι’ αυτό» και δηλώνει αποφασισμένος να τα καταφέρει. «Είμαι εδώ, δε φοβάμαι καθόλου. Έχω υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στη διάρκεια της χρονιάς. Η αυτοπεποίθησή μου είναι πολύ υψηλή», τονίζει. Ο ίδιος γνωρίζει πως είναι ένας διαφορετικός παίκτης και πως, όπως παραδέχεται στον υπεύθυνο αθλητικών επιδόσεων στους Bulls, Jen Swanson, οι τραυματισμοί του ήταν μια ευκαιρία να δουλέψει διαφορετικά με το σώμα του. «Αυτή η μακρά περίοδος αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους, ήταν μια ευκαιρία να δουλέψω με όλο μου το σώμα, να δυναμώσω τα πόδια μου και το πάνω μέρος του κορμού μου και γενικά εκμεταλεύτηκα αυτό το χρόνο για να επενδύσω σε αυτό», αναφέρει, ενώ προσθέτει πως αυτή η εμπειρία τον δίδαξε πως να κοντρολάρει τον εαυτό του και το σώμα του.

«Μπορώ πια να ελέγχω το κορμί μου καλύτερα και να χειρίζομαι πιο έξυπνα την ταχύτητά μου και όχι απλώς να τρέχω σαν τρελός. Είμαι πια πολυ πιο έξυπνος παίκτης, αλλά τρελαίνομαι όταν σκέφτομαι ότι μου πήρε σχεδόν 7 χρόνια για να το συνειδητοποιήσω», τονίζει.

Μίλησε επίσης και για το λάθος χειρισμό του στον προηγούμενο τραυματισμό του, ο οποίος έφερε έναν δεύτερο επίσης σοβαρό, μετά από μόλις δέκα συμμετοχές σε αγώνες. «Εκείνη την εποχή ήθελα να αποδείξω σε όλους ότι είχαν άδικο για όσα έλεγαν για μένα. Το ήθελα τόσο πολύ. Αυτή τη φορά είναι αλλιώς, δεν θα πιεστώ και θα αφήσω να προσαρμοστώ στο παιχνίδι. Κάθε φορά που παίζω με τον δικό μου τρόπο κάτι καλό συμβαίνει».

Όσον αφορά, ωστόσο, τις πιθανότητές του να συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα των παικτών που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο ανταγωνισμός στις θέσεις των γκαρντ είναι πολύ μεγάλος, αφού θέση διεκδικούν επίσης οι Στήβεν Κάρι, Κάιρι Ίρβινγκ, Ντάμιεν Λίλλαρντ και Τζον Γουόλ. Το πλεονέκτημά του, ωστόσο, είναι ότι ο Ρόουζ ήταν ο βασικός πλέι μέικερ των ΗΠΑ όταν κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αφού οι Αμερικάνοι δίνουν μεγάλη σημασία στην πρόσφατη ιστορία τους, αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής του στο Σικάγο, Τομ Τιμποντό, είναι μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ομάδας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Εθνική, ο Ρόουζ έκανε εκπληκτική χρονιά κερδίζοντας τον τίτλο του MVP τη σεζόν 2010-11. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία και έτοιμος να ανταποκριθεί.

«Ξέρω πόσο ξεχωριστός παίκτης είμαι και ξέρω τι μπορώ να κάνω ακόμα», δηλώνει με πάθος.

Αυτό που μένει, είναι να αποδειχθεί και στο γήπεδο ότι έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς και ότι μπορεί να επιστρέψει δυνατός στο γήπεδο. Αν το καταφέρει αυτό, θα δώσει τόσο στην Εθνική του ομάδα όσο και στους Chicago Bulls – που φέτος έχουν ήδη ενισχυθεί αρκετά – την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στις μεγάλες επιτυχίες.

Πηγή: hangtime.blogs.nba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.