Τέλος από τους Bulls ο Τιμποντό!

Written by  Μάι 29, 2015

Παρελθόν από τον πάγκο των Chicago Bulls αποτελεί ο Τομ Τιμποντό, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ομάδας, έπειτα από την αποτυχία των «Ταύρων» να φτάσουν ψηλά στα play off.

 

Ο Τιμποντό, έπειτα από μια μεγάλη καριέρα πάνω από δύο δεκαετίες ως βοηθός προπονητή και επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, ανέλαβε πρώτος προπονητής στους «Τάυρους», τον Ιούνιο του 2010 και στην πενταετία που ακολούθησε η ομάδα του είχε συνολικό ρεκόρ 255-139, έχοντας περάσει ισάριθμες φορές στα play off με ρεκόρ 23-28.

Η διοίκηση της ομάδας, ωστόσο, είναι μαθημένη σε υψηλές «πτήσεις» κι έτσι, ο αποκλεισμός από τους Cleveland Cavaliers στον πρώτο γύρο των φετινών play off, έφερε τη ρήξη και την απόφαση της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Την απόλυση του Τιμποντό ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής των Bulls, Γκαρ Φόρμαν, ενώ σεδηλώσεις του ο Πρόεδρος της ομάδας, Τζέρι Ρέινσντορφ ανέφερε:

 «Οι Chicago Bulls έχουν μια ιστορία μεγάλων επιτυχιών εντός και εκτός γηπέδων. Αυτά τα επιτεύγματα ήταν αποτέλεσμα της οργανωτικής κουλτούρας του οργανισμού όπου η συμβολή από όλα τα τμήματα ήταν πάντα αποδεκτή και αξιολογούταν, υπήρχε πάντα μια προθυμία να επιτραπεί μια συνεχείς διάχυση πληροφοριών, ενώ υπήρχαν πάντα σαφείς και σταθεροί στόχοι. Ενώ ο επικεφαλής του κάθε τμήματος της οργάνωσης πρέπει να είναι ελεύθερος να παίρνει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το τμήμα του, πρέπει να υπάρχει ελεύθερη και ανοιχτή διυπηρεσιακή συζήτηση και εξέταση των ιδεών και των απόψεων του καθενός. Αυτές οι εσωτερικές συζητήσεις δεν πρέπει να θεωρηθεί ως εισβολή στα “χωράφια” του καθενός και πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές. Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό με συνέπεια είναι σε θέση να παραμένουν ενωμένες σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης, στο προσωπικό, τους παίκτες, τους προπονητές, τη διοίκηση και την ιδιοκτησία. Όταν όλοι είναι στην ίδια σελίδα, η εμπιστοσύνη αναπτύσσεται και οι ομάδες μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν από κοινού. Δυστυχώς, υπήρξε απόκλιση από αυτήν την φιλοσοφία. Για να εξασφαλιστεί ότι οι Chicago Bulls θα συνεχίσουν να αναπτυσσονται και να φέρνουν επιτυχίες, αποφασίσαμε ότι μια αλλαγή στη θέση του προπονητή είναι απαραίτητη. Μέρες σαν τη σημερινή είναι δύσκολες, αλλά απαραίτητες για μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους οπαδούς μας. Εκτιμώ τις εισηγήσεις που Τομ Τιμποντό στην οργάνωση των Bulls. Πάντα σεβόμουν την αγάπη του για το παιχνίδι και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον του.».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής των Bulls, Γκαρ Φόρμαν, συμπλήρωσε: «Όταν ο Tom είχε προσληφθεί το 2010, είχε δίκιο για την ομάδα και το σύστημά μας εκείνη τη στιγμή και κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, είχαμε κάποια επιτυχία με τον Τομ ως προπονητή μας. Αλλά, όπως κοιτάξαμε τότε μπροστά και αξιολογήσαμε πώς μπορούμε ως ομάδα και οργανισμός να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να βελτιωνόμαστε, πιστεύαμε πως τη δεδομένη στισμή μια αλλαγή στην προσέγγιση της φιλοσοφίας μας ήταν απαραίτητη».

Πηγή και Φωτό: nba.com/bulls

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.