Ψάχνει τη νίκη-«βάλσαμο» στη Ν. Σμύρνη

Written by  Ιαν 11, 2014

Λαβωμένος ψυχικά και σωματικά, αλλά αποφασισμένος να μην αφήσει ό,τι έχτιζε για πολύ καιρό πριν να χαθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Ολυμπιακός αναζητά τη φόρμουλα να συνέλθει μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και να επιστρέψει στο δρόμο που θα τον οδηγήσει και πάλι στην διεκδίκηση των δύο βασικών στόχων που του έχουν απομείνει.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το στραπάτσο από την Αρμάνι Μιλάνο για την δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, ωστόσο, το πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους δεν τους αφήνει περιθώρια να ηρεμήσουν και να δουν τα λάθη τους. Η αυριανή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο είναι η πιο κρίσιμη εδώ και πολλά χρόνια, καθώς με νίκη οι γηπεδούχοι αποσπώνται δύο βαθμούς από τους Πρωταθλητές Ευρώπης και κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος, που θα δώσει το πλεονέκτημα της έδρας στους ημιτελικούς.

Ο Ολυμπιακός αναζητά μια νίκη και μια καλή εμφάνιση ώστε να κλείσουν για λίγο οι πληγές που άνοιξε η συντριβή της Πέμπτης στην Ιταλία και θα δώσει ένα μικρό περιθώριο ψυχολογικής έστω ξεκούρασης και ανασύνταξης ενόψει της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή, η οποία μετά την ήττα από την Αρμάνι θα σημάνει πολλά για την πορεία των «ερυθρολεύκων» στην διοργάνωση.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα παρουσιαστούν με νέα πρόσωπα στη δωδεκάδα τους, αφού οι Μαρντί Κόλινς και Τζαμάριο Μουν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην BasketLeagueκαι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας, παίρνοντας τη θέση των Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι οποίοι ως τραυματίες θα λείψουν αρκετό καιρό. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην λύση του συμβολαίου του Έισι Λο προκειμένου ο Κόλινς που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει να έχει δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο, αυτό, όπως φαίνεται είναι για καθαρά τυπικούς και μόνο λόγους. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους κύριους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων Ευρωπαϊκών τροπαίων και αυτό αναγνωρίζεται από την διοίκηση της ομάδας, που θέλει να του δώσει όσο χρόνο χρειάζεται για να κριθεί με ποιον τρόπο θα προχωρήσει η αποκατάσταση του τραυματισμού του στο γόνατο.

Οι φόβοι ότι δεν θα αποφύγει την χειρουργική επέμβαση είναι έκδηλοι, ωστόσο, αναζητείται η καλύτερη δυνατή φόρμουλα ώστε ο παίκτης να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό έτοιμος να προσφέρει. Δεν λείπουν παρ’ όλα αυτά και οι εκτιμήσεις που αναφέρουν πως ο Λο δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμα και ως το τέλος της σεζόν.

Την ίδια ώρα, η απουσία του Αμερικανού φουντώνει πολλά σενάρια περί πιθανόν αντικαταστατών του, με την διοίκηση των «ερυθρολεύκων» να διαψεύδει συνεχώς πληροφορίες που αναφέρουν συμφωνία τους με διάφορους παίκτες. Τελευταίο σενάριο αφορά στον Ντάριους Μόρις των LAClippers, κάτι που μέχρι στιγμκής δεν έχει τύχει καμίας επιβεβαίωσης.

Όλα αυτά, την ώρα που ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή αναμένεται να είναι το δεύτερο soldoutτου Ολυμπιακού στη φετινή χρονιά, αφού η βαριά ήττα των «ερυθρολεύκων» από την Αρμάνι ενεργοποίησε τους φιλάθλους της, που έχουν ήδη από την επόμενη μέρα της συντριβής να δείξουν την υποστήριξή τους, έχοντας προμηθευτεί περισσότερες από 7.000 εισιτήρια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.