Ξεκινά τον δικό του «μαραθώνιο» ο Ολυμπιακός

Written by  Ιαν 12, 2014

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε με τον Πανιώνιο το πρώτο από μια σειρά πολύ κρίσιμα παιχνίδια  τόσο σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναζητά τη φόρμουλα που θα τον βγάλει από τη δύσκολη βαθμολογικά και ψυχολογικά θέση που έχει περιέλθει το τελευταίο 20ήμερο.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στη Ν, Σμύρνη απέναντι στον φιλόδοξο Πανιώνιο που φέτος έχει μπει πολύ δυνατά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, κάτι που οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να επιτρέψουν να συμβεί. Ο Ολυμπιακός αναζητά τη νίκη στην έδρα των «κυανέρυθρων», ώστε να βρεθεί και πάλι στην δεύτερη θέση, αλλά και να πάρει ένα πρώτο ψυχολογικό κέρδος ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας που περιλαμβάνει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, την επίσκεψη στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και την επικίνδυνη έξοδο στη Βιτόρια για την αναμέτρηση με την Λαμποράλ Κούτσα.

Το πρόγραμμα – «φωτιά» δεν επιτρέπει κανένα σημείο εφησυχασμού για τις επόμενες εβδομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν περιθώρια απωλειών αν θέλουν να μείνουν μέσα στους δύο εναπομείναντες στόχους τους.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκονται τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Μαρντί Κόλινς και Τζαμάριο Μουν, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο δεύτερος θα μπορεί να αγωνιστεί και στην Ευρωλίγκα από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, οι οποίοι αντικατέστησαν του τραυματίες Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Κι αν για τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, οι πιθανότητες να επιστρέψει στο παρκέ πριν τη λήξη του Top 16 είναι υπαρκτές, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον γκαρντ του Ολυμπιακού, που όπως όλα δείχνουν, η σεζόν έφτασε στο τέλος της.

Το πρόβλημα στο γόνατο του Έισι Λο δύσκολα θα αποκατασταθεί σύντομα και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποφύγει τοχειρουργείο που θα τον κρατήσει εκτός μάχης για περίπου έξι μήνες. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του, ωστόσο, είναι γεγονός ότι θα αναζητήσει έναν παίκτη που να έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Λο, ώστε να καλύψει το κενό του τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η τυπική λύση του συμβολαίου του, δεν σημαίνει και ολοκληρωτική αποδέσμευση του παίκτη, όπως τονίζουν στον Ολυμπιακό, αλλά μια τυπική διαδικασία ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι νέοι παίκτες που θα έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα.

Από τη Ν. Σμύρνη θα ξεκινήσει η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ολυμπιακού, που με νίκη θα έχει καταφέρει να περάσει από μία πολύ δύσκολη έδρα, ενώ η ήττα θα τον φέρει πολύ πίσω στη προσπάθεια κατάληψης της δεύτερης θέσης του Πρωταθλήματος – και του πλεονεκτήματος έδρας στους ημιτελικούς – ενώ θα πάει με πολύ χειρότερη ψυχολογία στο παιχνίδι ζωής και θανάτου για την πορεία τους στο Top 16 με την Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου και του Τζόι Ντόρσεϊ.

Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι γεμάτο, αφού ήδη έχουν πωληθεί περισσότερες από 7.000 μαγικά χαρτάκια στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που επιθυμούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Πρωταθλητών Ευρώπης και να τους στηρίξουν σε αυτή τη δύσκολη φάση της χρονιάς.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.