Τον Αύγουστο επιστρέφει το 3x3 World Tour

Written by  Ιουλ 22, 2020

Μετά από την απαιτούμενη διακοπή λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του covid-19, το 3x3 World Tour επιστρέφει στο τέλος Αυγούστου, με τα πρώτα events να έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η αρχή θα γίνει από το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας στις 29-30 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμα διοργανώσεις, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 5-6 και 11-12 Σεπτεμβρίου. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες διοργανώσεις.

Οι δυο πόλεις δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς έχουν φιλοξενήσει διοργανώσεις του FIBA 3x3 τα τελευταία 5 και 6 χρόνια αντίστοιχα, ενώ έχουν φροντίσει να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η αρμόδια υγειονομική επιτροπή της FIBA.

Αν και συνήθως για την συμμετοχή τους οι ομάδες παίρνουν μέρος σε προκριματικά, λόγω της απουσίας αγωνιστικής δράσης το προηγούμενο διάστημα, σε αυτά τα πρώτα events θα προκριθούν οι κορυφαίες ομάδες σύμφωνα με το επίσημο ranking της FIBA, ενώ η συνήθης διαδικασία θα επανέλθει, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, από τις επόμενες διοργανώσεις.

Οι ομάδες που βρίσκονται υψηλότερα στο ranking έχουν ενημερωθεί και επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στα courts και η FIBA φροντίζει να παράσχει υποστήριξη σε όλες τις ομάδες, ώστε να διασφαλίσει ότι το World Tour θα επιστρέψει με τους κορυφαίους στον κόσμο. Οι αγωνιστικές εμφανίσεις που θα φορεθούν θα σχεδιαστούν από την Wilson, την εταιρεία που από το 2015 είναι ο επίσημος συνεργάτης, έχοντας σχεδιάσει και την μπάλα που χρησιμοποιείται στους αγώνες του 3x3.

Η FIBA έχει προγραμματίσει και άλλα FIBA 3x3 World Tour events αυτήν την χρονιά, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην εξέλιξη της πανδημίας.

Στο μεταξύ, οι διοργανώσεις σε Άμπου Ντάνμπι, Τσενγκντού, Πόλη του Μεξικό και Ουτσουνομίγια αναβλήθηκαν για το 2021, όπως συνέβη και νωρίτερα τον Μάιο με τις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Πράγα, Λωζάννη, Λος Άντζελες και Νανζίνγκ.

Πηγή και φωτό: fiba3x3.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.