Μπαρτζώκας: «Μας στενοχωρεί η ήττα, κοιτάμε μπροστά»

Written by  Ιαν 17, 2014

Απογοητευμένος, αλλά χωρίς να θεωρεί ότι ήρθε η καταστροφή, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε για μία ακόμα φορά ότι το ηθικό των παικτών του χρειάζεται υποστήριξη προκειμένου να ξεπεράσουν την νέα ήττα και να κοιτάξουν μπροστά ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, ο κ. Μπαρτζώκας μίλησε για την απόδοση του Ναβάρο που εν πολλοίς έκρινε την έκβαση του παιχνιδιού, ενώ αναφέρθηκε και στην άσχημη χρονική συγκυρία για την ομάδα του.

«Η έκβαση του παιχνιδιού μας στενοχωρεί. Πιστεύω κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε αυτό το ματς. Θεωρώ καθοριστική την επιβολή που είχε ο Ναβάρο στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του με τον τρόπο που σκόραρε. Εμείς αναγκαστήκαμε μειώνοντας το βάθος του ρόστερ μας να πάμε με κοντά σχήματα. Παίξαμε με ζώνη γιατί υπήρχαν πολλά μις ματς με το σχήμα που παίζαμε, έχοντας επί της ουσίας στο 4 σήμερα μόνο τον Πρίντεζη. Αυτό το σχήμα με τη ζώνη μας βοήθησε αρκετά, αλλά ήταν ένα δυο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που τελικά ίσως να έκριναν και το παιχνίδι.

Δυστυχώς το μομέντουμ για μας δεν είναι καλό. Οι απουσίες πια όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο φαίνονται. Παρ’ όλα αυτά κάναμε μια καλή προσπάθεια. Ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξη στην ομάδα και το χειροκρότημα ακόμα και μετά το τέλος του παιχνιδιού, ίσως αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα έκανε ο,τι καλύτερο μπορούσε.

Φυσικά και μπορούσαμε να κερδίσουμε αν είχαμε σε ένα παιχνίδι με τόσο λίγες κατοχές και χαμηλό τέμπο καλύτερο τρίποντο, όμως, με ποσοστό 30% δεν ήταν δυνατό να κερδίσουμε και έτσι έχουν τα πράγματα. Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα για τη νίκη της. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Ξέρουμε ότι είναι ένα πρωτάθλημα που έχει ακόμα 11 αγωνιστικές. Το επόμενο παιχνίδι για μας είναι στην Ισπανία και πρέπει να πάμε εκεί και να κερδίσουμε».

Ερωτηθείς για το γιατί οι παίκτες ήταν διστακτικοί στο μακρινό σουτ, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, ο κ. Μπαρτζώκας σχολίασε: «Σε εκείνο το σημείο είχαμε πάρει εννέα επιθετικά ριμπάουντ και εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα που διστάσαμε να σουτάρουμε γιατί είχαμε πολλή υπομονή στο παιχνίδι μας και με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε και περάσαμε και μπροστά στο σκορ. Νομίζω ότι πολλές φορές ηξ διστακτικότητα ίσως είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά όταν γυρίζαμε την μπάλα με πολλές πάσες ή είχαμε καλές φάσεις ή επιθετικό ριμπάουντ. Το ποσοστό μας στο τρίποντο μας στοίχησε γιατί χρειάζεται με τόσο μεγάλα σώματα που είχε η Μπαρτσελόνα μέσα στο καλάθι καλύτερο περιφερειακό σουτ λκι εμείς δεν το είχαμε».

Όσο για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν είναι τίποτα εύκολο. Στον Ολυμπιακό όταν είσαι ξέρεις από την αρχή ότι όλα είναι δύσκολα. Μεγάλος σύλλογος, μεγάλες απαιτήσεις και συμμετοχή σε διοργανώσεις που παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Η Μπαρτσελόνα πριν από ένα μήνα δεν ήταν καλά, τώρα είναι σε ένα καλό μομέντουμ πλήρης και υγιής. Εμείς, δυστυχώς, χωρίς τους δύο Αμερικάνους μας, τον Λο και τον Πέτγουεϊ που ήταν βασικά γρανάζια στη μηχανή μας έχουμε μειώσει κατά πολύ το ροτέϊσόν μας. Ελπίζω, επειδή ο Μουν δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, ο Μπρεντ που τον χρειαζόμαστε πολύ να γυρίσει σύντομα, μια που πάει όλο και καλύτερα. Και από εκεί κα ιπέρα θα κοιτάξουμε να ανέβει το ηθικό των ήδη υπαρχόντων παικτών μας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται υποστήριξη. Δεν είναι τίποτα πολύ άσχημο ούτε τίποτα πολύ καλό. Το πρόγραμμά μας ήταν δύσκολο το ξέραμε από πριν ελπίζουμε να δουλέψουμε με μυαλό και με συγκέντρωση και να έχουμε υγεία για να πάρουμε τελικά αυτό που μας αξίζει».

Από την πλευρά του, ο Τσάβι Πασκουάλ εξέφρασε τη χαρά του για τη νίκη και κράτησε κυρίως την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, εμείς είχαμε λίγο πρόβλημα στο ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερες επιλογές κυρίως στην άμυνα και θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι», δήλωσε ο ισπανός προπονητής, ενώ ερωτηθείς για το κλειδί της επικράτησης σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο, σημείωσε: «Στη διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλές δυσκολίες γιατί είχαμε πολλούς νέους παίκτες. Αλλά τώρα μεγαλώνουμε, έχουμε τις επιστροφές δύο σημαντικών παικτών, του Λόρμπεκ και του Όλεσον και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ατυχίες όπως πέρσι με τον Πιτ Μάικλ»

Αναφερόμενος, τέλος, στη συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου και το γεγονός ότι ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Κώστα, βοηθά σε πολλά σημεία του παιχνιδιού και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο». 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.