Εντυπωσιακός στο πρώτο, κουράστηκε και προβλημάτισε στο δεύτερο

Written by  Σεπ 25, 2020

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε διπρόσωπος στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας του ενόψει της εκκίνησης της Euroleague απέναντι στην Άλμπα, αφού μετά το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκε ακόμα και με 18 πόντους, μόλις η κόπωση έκανε την εμφάνισή του, αποσυντονίστηκε και τελικά γνώρισε την ήττα με 69-75.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε τους Βασίλη Σπανούλη, Άαρον Χάρισον και Γιώργο Πρίντεζη για λόγους ξεκούρασης, θέλοντας να δώσει περισσότερο χρόνο στους νεαρούς παίκτες και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ειδικών συνθηκών.

Στο πρώτο μέρος που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την αναμέτρηση πιο σοβαρά, είχε εξαιρετική εικόνα και, με εξαίρεση κάποια λάθη που χρειάζονται ακόμα δουλειά, ειδικότερα στις πάσες που δίνονταν απευθείας στα χέρια των αντιπάλων, θα πρέπει να ικανοποίησαν πλήρως τον προπονητή τους.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ωστόσο, το μυαλό χάθηκε, η κόπωση έκανε την εμφάνισή της και, σε συνδυασμό με την αποδιοργάνωση ειδικά στην αμυντική προσήλωση, η Άλμπα έκανε την ανατροπή, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να έχει και πάλι σίγουρα πολλά στοιχεία που θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα στις τελευταίες προπονήσεις που απομένουν πριν ο Ολυμπιακός υποδεχθεί την Ζαλγκίρις για την 1η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague την ερχόμενη Πέμπτη.   

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και με σαφή προσανατολισμό την άμυνα και το ανελέητο τρέξιμο, κράτησε στο μηδέν για ώρα την Άλμπα, προηγήθηκε με 3-19 στο 7’ και έκλεισε το καλύτερο δεκάλεπτο των μέχρι σήμερα φιλικών του με το σκορ στο 7-21.

Με την ίδια ενέργεια και προσήλωση και με τον Βεζένκοφ να έρχεται από τον πάγκο και να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, ο Ολυμπιακός διατήρησε το ευρύ προβάδισμά του, φτάνοντας και το 13-31 και, παρά τα συνεχόμενα λάθη που έκανε στο τέλος του ημιχρόνου, δεν επέτρεψε στην Άλμπα να πλησιάσει και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 24-38.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν ήταν το ίδιο καλό, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωσή του και να επιτρέπει στην Άλμπα να μειώσει σε 35-42 και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 44-52.

Ο ρυθμός και η ενέργεια έπεσε αισθητά στην τελευταία περίοδο, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο για τον Ολυμπιακό και την Άλμπα να κάνει την ολική ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα με 63-58 και, εκμεταλλευόμενη την κάκιστη περιφερειακή άμυνα των «ερυθρόλευκων», συνέχισε να πυροβολεί από τα 6,75 μ., παίρνοντας τελικά τη νίκη με 75-69.

Τα δεκάλεπτα: 7-21, 24-38, 44-52, 75-69

Άλμπα Βερολίνου (Ρενέσες): Λο 10(2), Σίβα 9(1), Γκίφι 10(2), Έρικσον 6(2), Ματισεκ 3(1), Σνάιντερ , Ολιντ 2, Φοντέκιο 4, Τίμαν 10(2), Γκρέιντζερ 9(2), Σίκμα 10(1), Λάμερς 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): 6(2), Λαρεντζάκς 2, Κόνιαρης 2, Σλούκας 4 (11 ασ.), Μάρτιν 10 (6 ριμπ., 2 κλ, 1 ασ.), Βεζένκοφ 23(4), Παπανικολάου 5 (1τρ., 4 ριμπ.), Ζαν Σαρλς 10 (4 ριμπ., 1 κόψ.), Τζένκινς, Έλις (6 ριμπ., 2 κοψ.), ΜακΚίσικ 7 (2).

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.