Έκανε αυτοκριτική και κοιτά προς… Βιτόρια

Written by  Ιαν 22, 2014

Αποφασισμένος να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό για να επιστρέψει στις νίκες και την διεκδίκηση των στόχων του είναι ο Ολυμπιακός, με πρώτο σταθμό της προσπάθειας ανάκαμψης την πολύ δύσκολη έδρα της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια, όπου την Παρασκευή θα δώσει τον πιο κρίσιμο αγώνα του από το ξεκίνημα του Top 16.

 

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η νέα απογοητευτική εμφάνιση ανήκουν πια στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός θέλει αρχής γενομένης από τον αγώνα με την ισπανική ομάδα να αφήσει πίσω του όλον τον προηγούμενο μήνα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα που θα τον φέρει και πάλι μέσα στον στόχο της διεκδίκησης μια εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

Το κλίμα δεν είναι καλό, αλλά άπαντες γνωρίζουν πως η μόνη επιλογή είναι να κοιτάξουν μπροστά και να προσπαθήσουν μέσα στο παρκέ να ανακτήσουν την χαμένη αυτοπεποίθηση της ομάδας. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, γνωρίζουν που έσφαλαν και τι πρέπει να κάνουν για να το διορθώσουν. Το μόνο που μένει είναι να το δείξουν και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Μέσα σε όλο το αρνητικό κλίμα, ωστόσο, υπάρχουν και ευχάριστα, καθώς ο Μπρεντ Πέτγουεϊ κατάφερε να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα έρθει σύντομα. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ δείχνει ότι έχει ξεπεράσει με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση και προς το παρόν είπε ότι δεν νοιώθει άλλες ενοχλήσεις.

Η επιστροφή του στην ενεργό δράση αναμένεται στον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τον προφυλάξει για έναν ακόμα αγώνα και να τον χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στον αγώνα με την Μάλαγα στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ.

Η προσθήκη του θα δώσει μεγαλύτερη ενέργεια μέσα στη ρακέτα και περισσότερη δύναμη στον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και το καλό του μακρινό σουτ που έχει λείψει το τελευταίο διάστημα από την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί   την Πέμπτη για την Βιτόρια, με στόχο τη νίκη που θα επαναφέρει το καλό κλίμα στην ομάδα και τις ελπίδες για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, με την ισπανική ομάδα να βρίσκεται επίσης σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ενώ, παράλληλα, θα αγωνιστεί πιθανότατα και χωρίς τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στραμπούληξε τον δεξί του αστράγαλο και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.