Πιθανότητες για Πέτγουεϊ στη Βιτόρια

Written by  Ιαν 23, 2014

Με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ακόμα και να συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα και με το κίνητρο να αποδείξει πως έχει ακόμα «σφυγμό» και πως οι συνεχόμενες ήττες του περασμένου μήνα ήταν μόνο μια κακή παρένθεση, ο Ολυμπιακός αναχωρεί για τη Βιτόρια, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα για την τέταρτη αγωνιστική του Top 16.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι με την πλάτη στον τοίχο και η νίκη είναι η μόνη διέξοδος σε αυτό το παιχνίδι, καθώς μια ενδεχόμενη ήττα θα φέρει του Πρωταθλητές Ευρώπης όχι μόνο μακριά από την πιθανότητα κατάληψης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, αλλά αντιμέτωπους ακόμα και με το φάσμα του αποκλεισμού.

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και πλέον έχουν μπροστά τους μία ευκαιρία να αποδείξουν πως η κρίση πέρασε και είναι έτοιμοι να δώσουν τις απαντήσεις τους και πάνω από όλα στους εαυτούς τους ότι οι πέντε ήττες του προηγούμενου μήνα ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εστιάσει στην ψυχολογική ανάταση της ομάδας και ξέρει πως οι παίκτες του παρά τη σωματική κόπωση, αυτό που πρέπει να κάνουν περισσότερο είναι να καθαρίσουν το μυαλό τους και να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Στην προετοιμασία για το παιχνίδι με την Λαμποράλ είχε και ένα θετικό, καθώς ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πήρε μέρος κανονικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων και δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πλέον, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μπορεί να υπολογίζεται για τη συνέχεια.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει έτοιμος και πιέζει να συμπεριληφθεί ακόμα και στη δωδεκάδα για τον αυριανό αγώνα, κάτι που θεωρητικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, είναι παρ’ όλα αυτά πιθανό, ο προπονητής του να επιλέξει να μην ρισκάρει να μπει νωρίτερα στους αγώνες, αλλά να του δώσει την ευκαιρία στον προσεχή αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηλυσιακό για το πρωτάθλημα, όπου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.