Μπήκε στην αποστολή για Βιτόρια ο Πέτγουεϊ

Written by  Ιαν 23, 2014

Την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού σηματοδοτεί η συμμετοχή του στην αποστολή που ταξίδεψε για την Βιτόρια για τον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ να μην κρύβει τη χαρά του για αυτή την εξέλιξη.

 

Ο Πέτγουεϊ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου τον τελευταίο καταστροφικό μήνα για τον Ολυμπιακό, αφού από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και έπειτα ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κήλης στη μέση, δήλωσε πως πλέον δεν νοιώθει πόνους και πως είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες τους.

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα και ανυπομονώ να αγωνιστώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα πιστεύω πως το “κλειδί” είναι η άμυνα, την οποία πρέπει να αλλάξουμε και ο έλεγχος του ρυθμού. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα και περισσότερο αποφασιστικοί στην επίθεση.  Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να τα δώσουμε όλα σε άμυνα και επίθεση για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό μας στοίχισε στα τελευταία παιχνίδια. Νομίζω είμαστε έτοιμοι. Από τη μεριά μου θα δώσω ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και γενικά θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει», δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Βιτόρια.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες επιστρέφουν σιγά σιγά από τους τραυματισμούς και εξέφρασε την άποψη πως, με την προσθήκη και προσαρμογή και των νέων παικτών, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα διορθώσουν το κακό τους ξεκίνημα.

«Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει μετά από τρεις προπονήσεις. Είμαι ευχαριστημένος με τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας αφού επιστρέφουν σιγά-σιγά οι τραυματίες ενώ και ο Κόλινς έχει κάνει περισσότερες προπονήσεις με την ομάδα και μπαίνει και αυτός στο κλίμα όλο και περισσότερο. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και η συνέχεια και χρειάζεται να έχουμε όλους τους παίκτες μας υγιείς. Αν θέλετε να πάμε στο παρελθόν μην πηγαίνουμε επιλεκτικά στις πιο δύσκολες στιγμές μας καθώς κερδίσαμε και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά και τον Πανιώνιο. Οπότε μην πηγαίνουμε μόνο στις πιο δύσκολες στιγμές. Όλα είναι μέρος του αθλητισμού, είχαμε προβλήματα τραυματισμών, είχαμε αποτυχημένα αποτελέσματα και πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η ομάδα του έχει τις ικανότητες να ανταπεξέλθει

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο υλικό μας, έχουμε κερδίσει άλλωστε δύο φορές συνεχόμενες το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Οι παίκτες πρέπει να μπουν σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης για το παιχνίδι καθώς αντιμετωπίζουμε μια κλασική ισπανική ομάδα στην έδρα της. Περιμένουμε το ματς να έχει γρήγορο και πολύ υψηλό τέμπο για 40 λεπτά. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μένει να δούμε τι θα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο κ. Μπαρτζώκας. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.