Παλαίμαχοι Ολυμπιακού: «Βασίλη είσαι ένας από εμάς!»

Written by  Ιουν 27, 2021

 

Ανακοίνωση για το "αντίο" του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση εξέδωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού, στην οποία τον ευχαριστεί για την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο.

Όπως αναφέρει: 

«Βασίλη, σε πρωτογνωρίσαμε ως ένα παιδί από τη Λάρισα που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ. Εξελίχτηκες σε πρωταγωνιστή του αθλήματος και μας ταξίδεψες σε κορυφές, για να καταλήξεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού μας και ένας Θρύλος του μπάσκετ.

 

Αφήνεις παρακαταθήκη στα 15 χρόνια που αγωνίστηκες στη Euroleague έξι πρώτες θέσεις όλων των εποχών! Πρώτος σκόρερ με 4.445 πόντους, πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (4.182), πρώτος σε ασίστ (1.607), πρώτος σε ευστοχία σε σουτ εντός πεδιάς (1.403), πρώτος σε εύστοχες βολές (1.131) και πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (1.583).

 

Δεύτερος όλων των εποχών σε συμμετοχές (358) και σε εύστοχα τρίποντα (518), έκτος σε κλεψίματα (273) και ένατος σε εύστοχα δίποντα.

 

Μόνο εσύ -στην Ιστορία της Euroleague- αναδείχτηκες ΜVP του φάιναλ φορ και τις τρεις φορές που κατέκτησες τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. MVP και της σεζόν (2012-13), τρεις φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας και πέντε φορές της δεύτερης καλύτερης πεντάδας, αλλά και μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας 2010-20.

 

Στην Ελλάδα, σε συλλογικό επίπεδο, κατέκτησες επτά πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ήσουν ο MVP του τελικού Κυπέλλου το 2011 με τον Ολυμπιακό, αλλά και πέντε φορές All-Star. Στο παλμαρέ σου και ένα Διηπειρωτικό με τη φανέλα του Ολυμπιακού μας.

 

«Χρυσός» με την εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και «ασημένιος» στο Μουντομπάσκετ του 2006. «Χρυσός» με την εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2002 και «χάλκινος» με την εθνική εφήβων στο Ευρωπαϊκό του 2000.

 

Οι αριθμοί, Βασίλη, δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις ανατροπές που ηγήθηκες, την πίστη σου στη νίκη, το παράδειγμα που αποτέλεσες για τους νεότερους συμπαίκτες σου, την αφοσίωσή σου, τη σκληρή δουλειά, το ήθος σου!

 

Όσο κι αν αποφεύγαμε να σκεφτούμε πως θα φτάσει η ημέρα που ο ηγέτης του Ολυμπιακού μας θα βάλει τελεία στην τεράστια καριέρα του, ήρθε η στιγμή!

 

Έχοντας νιώσει από την πλευρά μας τα συναισθήματα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή κάθε αθλητή, να ξέρεις πως η συνέχεια μπορεί να είναι ακόμη πιο συναρπαστική.

 

Είμαστε σίγουροι πως θα είσαι πρωταγωνιστής και την επόμενη ημέρα.

 

Δεν αμφιβάλλουμε πως η προσφορά σου στον Ολυμπιακό και στο μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ.

 

Εμείς σου υποσχόμαστε πως θα είμαστε μαζί σου, όποιος κι αν είναι ο νέος ρόλος που θα επιλέξεις.

 

Γιατί για εμάς του Παλαίμαχους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, η προσφορά στην κοινωνία είναι καθήκον!

 

Γιατί τώρα Βασίλη είσαι ένας από εμάς!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.