Μπαρτζώκας: «Είμαστε σε καλύτερο δρόμο»

Written by  Ιαν 31, 2014

Στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος έδειξε ικανοποιημένος για τα σημάδια ανάκαμψης που εμφάνισε η ομάδα του.

 

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ομάδα ήταν προετοιμασμένη για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που έδειξαν οι παίκτες του.

«Όπως είχαμε αξιολογήσει το παιχνίδι και τη σημασία του είχαμε πει πως εάν κερδίζαμε θα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όπως και κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα σε αυτή τη φάση δημιουργεί αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην Ευρωλίγκα και τα καταφέραμε.  Νομίζω έχουμε μπει σε έναν καλύτερο δρόμο από ό,τι ήμασταν πριν ένα 20ημερο. Ολοκληρώνοντας ένα παιχνίδι παύουμε να το σκεφτόμαστε και κοιτάμε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο κ. Μπαρτζώκας, ενώ αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι εξήρε την πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του.

«Περιορίσαμε τη Μάλαγα στο 30% και δείχνει τον τρόπο που αμυνθήκαμε και την προσπάθεια μας. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε αποθάρρυνε τη Μάλαγα να κάνει το παιχνίδι της, μια ομάδα πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ και επίσης πολύ καλή στα κοψίματα μακριά από τη μπάλα», σημείωσε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε ιδιαίτερα και για την επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος άλλαξε προς το καλύτερο το παιχνίδι της ομάδας, αλλά και το ρόλο του Δημήτρη Κατσίβελη, ο οποίος είχε επίσης πολύ καλή παρουσία στον αγώνα. «Ο Πέτγουεϊ είναι ένας παίκτης-οικονομία και ο Κατσίβελης είναι ένας παίκτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο πέρσι στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Και με τον τρόπο που παίζουμε τους χρειαζόμαστε όλους ετοιμοπόλεμους και πνευματικά και σωματικά», εξήγησε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ερωτηθείς, τέλος, για την πορεία αποκατάστασης του τραυματισμού του Έισι Λο, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέπεμψε στους γιατρούς της ομάδας. «Πρέπει να ρωτήσετε τους γιατρούς της ομάδας και όχι εμένα. Ο Λο νομίζω κατά 99% χρειάζεται χειρουργείο, αλλά τι είδους χειρουργείο είναι το θέμα. Και εάν είναι χειρουργείο έξι μηνών ή τριών ή οτιδήποτε», ανέφερε. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.