Γιορτή του μπάσκετ με 3X3 και αστέρια στο Ηράκλειο

Written by  Φεβ 19, 2022

Γέμισε ζωή, χαρά και μπάσκετ η πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο με την διεξαγωγή του Φεστιβάλ 3Χ3, που είναι αφιερωμένο στο Χαμόγελο του Παιδιού. H διοργάνωση, που γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ), τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί τον καλύτερο προπομπό του μεγάλου τελικού στο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, που διεξάγεται την Κυριακή ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (17:00).

Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, μικρά και… μεγάλα παιδιά, συμμετείχαν στα τουρνουά απολαμβάνοντας το παιχνίδι κάτω από τον ήλιο του Ηρακλείου. Τη δική τους λάμψη στη διοργάνωση έδωσαν μέλη των δύο ομάδων του τελικού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου από τον Παναθηναϊκό, καθώς και ο Μιχάλης Λούντζης και ο Σακίλ ΜαΚίσικ από τον Ολυμπιακό, έδωσαν το «παρών» και πρόσφεραν απλόχερα χαμόγελα, αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, παρακολούθησε την μπασκετική γιορτή. «Είναι μια εξαιρετική εκδήλωση, ο κόσμος αγκαλιάζει τέτοιες εκδηλώσεις και χαίρομαι πολύ να βλέπω νέα παιδιά να παίζουν μπάσκετ. Όλοι θέλουμε το μπάσκετ περάσει σε όλη την κοινωνία για να λάμψει και πάλι», τόνισε, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, ανέφερε: «Τελικά το καταφέραμε, το κάναμε γιορτή».

Οι αγώνες, που αποτελούν προπομπό για τη σεζόν που ξεκινά στο 3Χ3, θα συνεχιστούν και την Κυριακή από τις 11:00 και όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα μπορούν να δηλώσουν επί τόπου συμμετοχή στις ακόλουθες κατηγορίες: U11, U13, U15, U18, U23, Open και Mixed Family. Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ 3Χ3 έχουν όσοι επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ ή Rapid test 48ωρών ή PCR test 72 ωρών.

Πηγή και φωτό: basket.gr

Last modified on Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 16:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.