Μπαρτζώκας: «Μας βοήθησε η Εφές»

Written by  Φεβ 14, 2014

Ικανοποιημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και τον έλεγχο των ριμπάουντ ήταν μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος εξήγησε πως η καλή εικόνα της ομάδας του ήταν απόρροια και του τρόπου που η τουρκική ομάδα προσέγγισε το παιχνίδι.

 

«Σήμερα κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη. Ανεβάσαμε το ρεκόρ μας στο 4-2 με τις τρεις συνεχόμενες νίκες που κάναμε. Θεωρούμε πολύ σημαντική τη νίκη ανεξάρτητα και από τη διαφορά που πήραμε. Επιχειρήσαμε 43 δίποντα και 13 τρίποντα που σημαίνει ότι κάναμε το παιχνίδι που μας βόλευε εκεί που είχαμε πλεονέκτημα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις τελικές πάσες και τελειώσαμε με 16 και όταν ελέγξαμε τα ριμπάουντ κερδίσαμε σχετικά εύκολα και χωρίς να επιβαρύνουμε τους παίκτες μας. Θέλω να πω μία ακόμα φορά μπράβο στον κόσμο μας, γιατί συνεχόμενα συμμετέχει και μας ενθαρρύνει σε αυτή τη γιορτή που είναι η Ευρωλίγκα. Βοηθάει τα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό για μας. Η ομάδα με τον κόσμο της έχει μεγάλη συνοχή και ενότητα. Θέλω να πω καλή τύχη για τη συνέχεια στον Κώστα Βασιλειάδη, τον Βαγγέλη Αγγέλου και τον Τζαμόν Γκόρντον. Εμείς θα δούμε πρώτα το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ και ακολούθως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με το οποίο θα ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Μπαρτζώκας.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και, αν αυτό είναι που θέλει για να αποδώσει καλά, ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης εξήγησε.

«Η Εφές εκτελεί στο τέλος των 24 δευτερολέπτων κι εμείς θέλουμε να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις καλό αμυντικό ριμπάουντ. Το πετύχαμε αυτό με τους ψηλούς μας και καλή περιφερειακή άμυνα – ο Μάντζαρης έκανε καλή δουλειά με τον Πλάνινιτς – είχαμε εύκολη κατοχή από την άμυνά μας Ο τρόπος εκτέλεσης του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένος. Είναι γρήγορη και αθλητική ομάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, αλλά πάντα έχει σχέση και πως παίζει ο αντίπαλος. Μας βοήθησε και η Εφές σε αυτό». 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.